Compania spaniola de energie eoliana Iberdrola Renovables si-a deschis un birou in Romania, care va fi condus de catre Adrian Goicea.
"Iberdrola Renovables a deschis un birou in Bucuresti intr-un efort continuu de a-si extinde operatiunile in Europa de Est. (...) Iberdrola Renovables detine o retea de proiecte cu capacitatea de 1.600 MW in 50 de locatii in estul Dobrogei. Aproape 700 de MW sunt intr-o faza administrativa avansata", se arata in comunicatul companiei.

Pentru finalizarea acestor proiecte, Iberdrola a initiat un parteneriat cu Eolica Dobrogea, firma detinuta de grupul energetic elvetian NEK si firma romaneasca Rokura. Odata ce faza de dezvoltare este terminata, parcurile eoliene vor fi operate de cate Iberdrola. Proiecte vor fi conectate la reteaua nationala prin construirea unei noi statii cu o capacitate de 400 kV in satul Tariverde, comuna Cogealac, judetul Constanta.

Compania Iberdrola opereaza ferme eoliene in Polonia (160 MW) si Ungaria (50 MW). De asemenea, Iberdrola detine cateva locatii in Estonia, unde va dezvolta o ferma eoliana de 150 MW, si Bulgaria.

La sfarsitul primului semestru al anului, Iberdrola Renovables avea o capacitate de productie de 10.003 MW si desfasura operatiuni in 23 de tari.
Alaturi de Nuclearelectrica, ArcelorMittal, CEZ, GdF-Suez, Enel si RWE Power, Iberdrola a semnat, la 20 noiembrie 2008, Acordul Investitorilor pentru infiintarea companiei de proiect (SC EnergoNuclear SA) care va construi, pune in functiune si exploata Unitatile 3 si 4 de la CNE Cernavoda.

In urma negocierilor, s-a decis ca impartirea actiunilor intre partenerii de proiect sa fie astfel: Nuclearelectrica - 51%, CEZ - 9,15%, GdF-Suez - 9,15%, Enel - 9,15%, RWE Power - 9,15%, iar ArcelorMittal si Iberdrola, fiecare cate 6,2%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri