Areva T&D Romania isi amana proiectele de dezvoltare in Romania pentru anul viitor si vrea sa se extinda si pe alte segmente pe piata, precum energia regenerabila, infrastructura si industria, a declarat directorul general al companiei, George Iacobuta.
"Avand in vedere ca piata noastra traditionala, si anume companiile de transport si distributie a energiei electrice, a cunoscut o reducere dramatica in 2009 (dupa estimarile noastre, investitiile acestora au fost in scadere cu 75% fata de valorile anuntate in 2008), am fost nevoiti sa amanam proiectele de dezvoltare in Romania. In acelasi timp, facem eforturi de optimizare a costurilor pentru a ne mari competitivitatea comerciala. Nu neaparat in urma situatiei economice, dar accelerat de aceasta, cautam sa ne dezvoltam si pe alte segmente de piata, cum ar fi energia regenerabila, infrastructura, industria", a spus directorul general al Areva T&D Romania, George Iacobuta, citat de NewsIn.

Astfel, in afara de clientii traditionali ai companiei, Transelectrica si Electrica, Areva T&D Romania isi indreapta atentia si spre proiecte din energie regenerabila, infrastructura si industrie.

Directorul general al unitatii din Romania a grupului energetic francez mai spune ca are in prezent in Romania o structura adaptata pietei, iar intentiile de dezvoltare sunt amanate pentru 2010, "cand spera intr-o revenire a pietei".

"In opinia noastra, cea mai buna masura anti-criza ar fi demararea de proiecte de investitii din partea beneficiarilor nostri, iar materializarea mai sustinuta a anunturilor Guvernului in acest sens este asteptata cu mare interes", a adaugat George Iacobuta.

Acesta spune totodata ca isi doreste sa incheie anul cu un rezultat cat mai bun in conditiile date, si in acest sens urmareste orice oportunitate de afaceri.

In ceea ce priveste posibile disponibilizari in cadrul companiei, Iacobuta afirma ca pentru acest an nu sunt luate in calcul astfel de masuri, dar ca evolutia pietei in anul urmator va cantari mult in modul in care isi vor continua activitatea.

De asemenea, reprezentantul Areva T&D Romania mentioneaza ca statul roman ar trebui sa urmeze modele din afara si sa lanseze proiecte de investitii de amploare si sa incurajeze consumul.

"Dupa cum s-a vazut in multe tari din Europa si de pe alte continente, depasirea situatiei economice extrem de dificile s-a facut printr-o implicare substantiala a statului, prin lansarea de proiecte de investitii de amploare, incurajarea consumului, etc. Sporirea unor asemenea masuri si in Romania va fi cu siguranta benefica, iar noi asteptam astfel de actiuni in perioada urmatoare", a subliniat George Iacobuta.

Grupul energetic Areva desfasoara activitati in peste 100 de tari si are circa 70.000 angajati la nivel global. Grupul are doua divizii, si anume divizia de centrale nucleare si divizia de transport si distributie de energie electrica.

Areva T&D a infiintat societatea din Romania in mai 2008.

Areva T&D Romania este unitate din cadrul grupului francez ce se ocupa cu furnizarea de echipamente, sisteme si servicii pentru transportul si distributia de energie electrica.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri