"Societatea Leonardo si-a exprimat intentia de intrare in procedura insolventei in data de 5 octombrie 2009 pe calea unei cereri adresate Tribunalului Bihor. Motivul principal al acestui demers il constituie dificultatile intampinate de societate in achitarea datoriilor scadente pe fondul reducerii drastice a vanzarilor intr-un domeniu puternic afectat de criza economica", a declarat pentru Wall-Street Radu Lotrean, asociat coordonator al Casei de Insolventa Transilvania, care se ocupa de reorganizarea companiei.

La aceasta decizie a contribuit si presiunea individuala din partea unor creditori, adauga Lotrean.

Potrivit acestuia, procedura de reorganizare judiciara este o procedura concursuala care are ca scop stingerea datoriilor societatii pe baza unui plan de reorganizare.

"In urmatoarea perioada se vor efectua demersuri pentru stabilirea tuturor datoriilor societatii urmand ca pe baza listei finale a acestora sa se intocmeasca planul de reorganizare continand esalonarea la plata a datoriilor", spune Radu Lotrean.

Piata retailului de incaltaminte a raportat in 2008 o scadere a vanzarilor de 30%. In aceste conditii, Leonardo cu afaceri de aproximativ 136 mil. euro, a inchis anul acesta 30 de magazine si a disponibilizat 600 de angajati.

Cititi si Ce inseamna un proces de restructurare: Cazul Leonardo