Circa 1.100 angajati ai Companiei Nationale a Huilei (CNH) Petrosani vor fi disponibilizati pana la sfarsitul anului 2010, ca urmare a Notificarii de ajutor de stat a CE, aparuta in aprilie 2007, a declarat Sorin Gaman, director in cadrul Ministerului Economiei (ME).

"In prezent, se negociaza cu sindicatele. Cert este ca se va face o reducere treptata a personalului, pana la sfarsitul lui 2010, cand vor ramane 9.600 angajati la CNH Petrosani. Aceaste disponibilizari s-au stabilit prin Notificarea de ajutor de stat a Comisiei Europene, aparuta in aprilie 2007", a precizat directorul general al Directiei Generale de Resurse Minerale din ME, Sorin Gaman, citat de NewsIn.

In prezent, compania are 10.700 de salariati.

CNH se afla sub autoritatea Ministerului Economiei. CNH are ca obiect de activitate explorarea, dezvoltarea, exploatarea, prepararea si prelucrarea carbunilor si gazelor insotitoare, argilelor, slamului, balastului si nisipurilor in perimetrele in care s-a obtinut licenta.

Compania Nationala a Huilei are urmatoarele sucursale: Exploatarea Miniera Lonea, EM Petrila, EM Livezeni, EM Vulcan, EM Paroseni, EM Lupeni, EM Uricani, Exploatarea de Preparare a Carbunelui Valea Jiului-Vulcan si Statia Centrala de Salvare Miniera Petrosani.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Reactie a Comisiei Europene in cazul Laurei Codruta Kovesi