Numai 700 de locuri de munca, traininguri si internship-uri vor fi puse la bataie la sfarsitul acestei luni la cea de-a saptea editie a Targului Angajatori de Top.Din cele 700 de oferte, peste 85% reprezinta oferte de angajare. Numarul de posturi vacante cu care companiile vin la Targ a inregistrat o continua scadere in ultimul an, de la 3 000 in toamna la 600 in toamna anului 2009.

Practic, numarul de locuri de munca din acest an a scazut cu 80% fata de aceeasi perioada a anului trecut si cu 60% fata de primavara acestui an. Pe langa numarul redus de locuri, si numarul angajatorilor reuniti la Targ a inregistrat o cadenta de scadere. Acum un an peste 120 de companii isi ridicau standurile, fata de numai 80 de companii in primavara si 60 de companii, la editia din aceasta luna.

„Vizitatorii evenimentului vor intalni la Sala Palatului o mare parte din companiile cu care i-am obisnuit pe parcursul celor 6 editii trecute ale targului, precum si angajatori noi care recruteaza activ in aceasta toamna. Industriile cel mai bine reprezentate vor fi: IT&C (Adobe, Oracle, Thales, HP, Microsoft, Clarity Systems, TeamNet, Viveo Toptech), Consultanta (BearingPoint), Telecom (Vodafone, Romtelecom), Bunuri de larg consum (Kraft Foods, JTI, Pepsi Americas, Star Foods, Coca-Cola HBC, Nestle, Danone, BAT), Retail (Real Hypermarket, Lidl Romania, Cora, Kaufland), Banking (BCR, BRD, Provident Financial), companii care ofera servicii de outsourcing (Accenture, HP, WNS, Wipro, Genpact)”, spune Larisa Serban, Project Manager Catalyst Solutions, compania organizatoare a targului.

Invers proportional cu numarul diminuat de oferte de job-uri, numarul celor care trec pragul Targului creste cu fiecare editie, organizatorii asteptand acum peste 15 000 de vizitatori. Comparativ, Targul organizat in primavara 2009 a atras 15.000 de vizitatori, numar record din istoria evenimentului, in conditiile in care editiile anterioare maximum 12.000-13.000 de tineri intrau pe portile Angajatori de Top, potrivit organizatorilor.

Serban afirma ca media de ani de experienta a participantilor va creste de la 30 la 35. „Alaturi de studenti si absolventi asteptam la aceasta editie specialisti care au acumulat deja o experienta puternica in domeniul lor de activitate. Numarul de pozitii care se adreseaza acestui tip de candidati a crescut la aceasta editie”, detalieaza ea.

Targul de cariera Angajatori de Top, editia a VII-a va avea loc in perioada 30-31 octombrie la Sala Palatului. Evenimentul este deschis vizitatorilor vineri in intervalul 10.00 – 18.00 si sambata 10.00 – 17.00.

Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Internship MAE privind presedintia romana a Consiliului UE