O delegatie a Hidrosind va depune, saptamana viitoare, la CE o serie de petitii, acuzand amestecul politic in coordonarea activitatii societatilor din energie prin infiintarea unor structuri care va conduce, printre altele, la "incalcarea programului de politica energetica europeana comuna".
"In saptamana care urmeaza o delegatie a Hidrosind se va deplasa la Bruxelles pentru a depune o serie de petitii la Comisia Europeana (presedintia Comisiei, comisarii pentru energie si concurenta). Vom denunta amestecul politic brutal in administrarea si coordonarea activitatii Hidroelectrica si a celorlate societati din sectorul energetic prin infiintarea pe cale administrativa a unor structuri de tip oligopol care va conduce la incalcarea programului de politica energetica europeana comuna, lipsa transparentei costurilor de productie, eliminarea concurentei din sectorul energetic, precum si la subventia mascata a unor unitati de productie cu mari probleme financiare", a comunicat Hidrosind, potrivit NewsIn.

Presedintele Hidrosind, Decebal Sulea, precizeaza, in comunicat, ca in acelasi timp, sindicalistii companiei se pregatesc de greva, precizand ca a obtinut acordul scris al majoritatii salariatilor Hidroelectrica pentru indeplinirea formalitatilor legale necesare declansarii grevei.

"Luni, 12 octombrie 2009 vom depune pe masa Consiliului de administratie al Hidroelectrica aceste semnaturi si vom cere oficial sa stabileasca partea de hidrocentrale (o treime) care va ramane in functiune pe durata grevei. In acelasi timp, vom sesiza Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale pentru medierea conflictului", potrivit presedintelui Hidrosind.

Circa 100 de sindicalisti din Federatia Hidrosind au pichetat in 30 septembrie sediul Ministerului Economiei si apoi pe cel al Presedintiei, ca protest fata de divizarea Hidroelectrica, prin includerea acesteia in cele doua companii care vor rezulta in urma reorganizarii sectorului energetic. Reprezentantii Federatiei Sindicale Hidrosind i-au transmis chiar si o petitie presedintelui Traian Basescu in care si-au prezentat nemultumirile fata de forma in care este reorganizat sectorul energetic.

De asemenea, in 17 septembrie circa 900 de sindicalisti Hidrosind au pichetat Ministerului Economiei, precum si sediile centrale ale PSD si PDL din Capitala. Presedintele Hidrosind, Decebal Sulea, a declarat atunci ca sindicalistii Hidrosind vor sesiza Comisia Europeana, daca Guvernul decide infiintarea celor doua companii mari din energie.

Ilie Rosu, presedintele Comisiei de Strategie si membru al Biroului Operativ din Hidrosind, afirma, tot in 17 septembrie, ca sindicalistii Hidrosind vor intra in greva la mijlocul lunii octombrie, ca protest fata de divizarea Hidroelectrica si includerea ei in cele doua mari companii din sectorul energetic.

Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie electrica si servicii tehnologice de sistem din Romania. Compania este detinuta de statul roman, prin Ministerul Economiei, si are peste 5.000 angajati.

Hidroelectrica a acoperit anul trecut 26% din productia de energie electrica a tarii si foloseste sursele regenerabile. Compania administreaza 326 centrale hidroelectrice si statii de pompare, ce insumeaza o putere instalata de peste 6.300 MW.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri