In acest sens, Jean Valvis (foto) a inceput in luna septembrie constructia unui proiect Greenfield, situat la 20 km de Vatra Dornei. Pentru inceput unitatea de productie va avea o capacitate anuala de 100 mil. sticle si aproximativ 50 de angajati.

Patru motive l-au determinat pe omul de afaceri de origine greaca sa reintre pe piata locala a apelor minerale.

“In primul rand calitatea exceptionala a izvorului. In al doilea rand, potentialul de crestere al pietei apelor minreale. In Romania consumul per capita este de doar 60 litri, in timp ce media europeana este de 130 de litri per capita. Totodata, vad ca in piata exista multa apa sifonata, carbogazificata nu carbogazoasa si multe marci importante isi schimba gustul, nu au constanta”, a declarat pentru Wall-Street Jean Valvis.

Potrivit acestuia compania care detine licenta pentru izvoarele de apa minerala acidulata si cele trei izvoare de apa plata este Carpathian Springs.

Brandul Aqua Carpatica va fi lansat pe piata in anul 2010, situandu-se in categoria premium. Produsul va fi comercializat atat pe piata locala, in ambalaj PET, cat si pe plan extern, exclusiv in ambalaj de sticla.

Valvis tinteste o cota de piata de 10% cu brandul Aqua Carpatica in urmatorii doi ani si o dublare a acesteia pana in anul 2014.

Totodata, Jean Valvis va lansa in maxim 3 saptamani un nou brand de vin Cabernet Sauvignon de Samburesti. De la preluarea pachetului majoritar al Viti-Pomicola Samburesti in anul 2006, Valvis a lansat alte trei branduri de vin - Chateau Valvis, Samburel de Olt si Domeniile Samburesti, investind in aceasta afacere peste 8 mil. euro.

Alte directii de business pe care Valvis intentioneaza sa le dezvolte in urmatorii ani sunt cerealele ecologice (sub brandul LaDorna) si energia regenerabila, prin intermediul Valvis Holding.

Jean Valvis a incheiat in anul 2008 vanzarea producatorului de lactate LaDorna catre grupul francez Lactalis, printr-o tranzactie evaluata la 100 mil. euro.

De asemenea, in anul 2002 omul de afaceri a finalizat vanzarea a 94,5% din actiunile Dorna Apemin catre gigantul Coca-Cola, valoarea tranzactiei fiind estimata la aproximativ 40 mil. euro.

Cititi si Jean Valvis, LaDorna: 'M-am vacccinat impotriva afacerilor cu imobiliare'