Cel de-al cincilea managazin al grupului turc, activ pe piata romaneasca cu brandul Tekzen, va fi deschis in noiembrie, la Piatra-Neamt.

„ Noul magazin va avea suprafata construita de 1.400 metri patrati si va fi situat in incinta Galleria Mall. Investitia totala in aceasta unitate s-a ridicat la 350.000 de euro”, spune Andreea Nona Coatu, responsabil marketing si operatiuni tranzactii in cadrul Tekzen Romania.

Doua din cele patru magazine ale grupului turc in Romania sunt deschise in interiorul centrelor comerciale Galleria Mall (Buzau) si Proxima (Vaslui). Strategia turcilor vizeaza deschiderea de magazine amplasate in incinta centrelor comerciale, cat si de sine statator sau in regim express.

Pana la sfarsitul lui 2010, turcii vor sa ajunga la 14 magazine pe piata locala, investitia medie-unitate fiind de circa 0,5 milioane de euro. Suprafata medie vizata pentru magazinele viitoare este de 2.000 de metri patrati.

In conditiile in care grupul turc va mai deschide inca 9 magazine pana la sfarsitul anului viitor, investitia pe piata locala a Tefken Holding ar putea ajunge la aproape 10 milioane de euro.

Tekzen Romania, inregistrata in judetul Brasov, a avut vanzari de 12 milioane de lei (3,2 mil. euro) in 2008 si un total de 100.500 de clienti.

In primele noua luni ale lui 2009, vanzarile companiei au atins 8 milioane de lei (1,9 mil. euro) si 52.000 de clienti.

In prezent, compania are 130 de angajati.

Primul magazin Tekzen din Romania a fost deschis la sfarsitul lui 2007, orasele vizate de grupul turc pentru constructia de noi unitati fiind Bucuresti, Iasi, Galati, Botosani, Timisoara, Oradea, Hunedoara, Craiova, Cluj, Sibiu, Alba Iulia, Ploiesti si Constanta.

Printre cei mai importanti jucatori de pe piata locala de bricolaj se numara Dedeman, Bricostore, Mr. Bricolage, Obi, Ambient, Praktiker sau Interhome.

Turcii, in bricolajul romanesc

Septembrie 2007 - turcii de la Tekzen au deschis la Brasov primul magazin din Romania;

Octombrie 2008
- Tekzen trage linie dupa un an de bricolaj in Romania;

Septembrie 2009 - doua treimi dintre romani prefera bricolajul in detrimentul concediului