Un targ care se desfasoara la Bucuresti si la Cluj-Napoca ofera 2.000 de posturi pentru medicii romani, fie ca se afla la inceput de cariera sau au deja experienta. Salariile pornesc de la 2.000 de euro si ajung la 12.000 de euro pentru seniori.
Majoritatea expozantilor din cadrul targului sunt agentii de recrutare care au disponibile minim 20-50 de locuri de munca, pana la 200 de posturi fiecare in tari precum Marea Britanie, Irlanda, Germania, Danemarca, Norvegia, Suedia, Olanda, Austria, Franta, Malta, Spania, Australia, Noua Zeelanda, Orientul Mijlociu si Indepartat.

Cele mai mici salarii sunt cele de 2.000-3.000 de euro, pentru posturile de medici absolventi din Germania, iar cele mai mari, de 10-12.000 de euro sunt oferite de angajatori din Marea Britanie si Scandinavia. Specializarile cele mai cautate sunt: anestezie, medicina de urgenta, radiologie, chirurgie ortopedica, psihiatrie, dermatologie, medicina interna, chirurgie generala si pediatrie, potrivit informatiilor organizatorilor.

“Din ce in ce mai multi medici romani lucreaza in intreaga Europa si beneficiaza din plin de integrarea in Uniunea Europeana. Editia a sasea a targului va oferi medicilor participanti chiar si mai multe oportunitati de training si munca in zece tari europene, dar si in Orientul Mijlociu si Indepartat. Experienta castigata in strainatate va aduce contributii semnificative la sistemul de sanatate din Romania si in dezvoltarea segmentului privat”, a declarat Grzegorz Chodkowski, directorul Targului International de Cariere Medicale.

Targul, organizat de compania romaneasca de promovare Houston NPA, se va desfasura intre 16 si 17 octombrie in Bucuresti, la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” si in Cluj-Napoca, intre 23 si 24 octombrie, la Hotel City Plaza. “Zilele Internationale ale Carierei din industria farmaceutica si medicala” este organizat bianual, incepand din 2007, cu scopul de a atrage mii de profesionisti care doresc sa-si construiasca o cariera medicala in strainatate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Joburile din transporturi, disponibile, dar putin dorite de studenti