Grupul francez Gantois isi va intrerupe operatiunile neprofitabile din Romania pana la finalul acestui an si se va relocaliza in Franta, la Saint-Die des Vosges, relateaza AFP.

In 2004, grupul francez, lider european in productia de foi metalice si de tabla perforata, a delocalizat o parte din productia de sarma de la Timisoara.

"In contextul acutal negativ din piata auto", grupul a decis sa intrerupa productia. "Aceasta masura duce la disponibilizarea a 170 de angajati din Romania si pune capat unei serii de pierderi ale grupului", arata un comunicat al companiei, potrivit NewsIn.

"Este totusi o veste buna, chiar daca parerile sunt amestecate", a declarat Michel Meltz, lider sindical in cadrul uzinei din Saint-Die. "Din punct de vedere al muncii, masura permite relocari interne ale angajatilor, insa nu creeaza locuri de munca si lasa impresia unei enorme incurcaturi", a mai spus sindicalistul.

"la momentul respectiv, delocalizarea facea parte dintr-un plan de concedieri ce viza 92 de persoane", a amintit Meltz.

Mutarea primelor utilaje urmeaza sa se faca in urmatoarele zile, a anuntat responsabilul sindical.

Grupul, ce are 280 de angajati in cadrul uzinei din Saint-Die, a anuntat ca vrea sa se reorganizeze pe patru sectoare principale: "constructii, transporturi feroviare si aeronautice, energie si echipamente industriale".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Lider in recrutare: Romania devine o optiune din ce in ce mai buna