Avocatii Musat & Asociatii estimeaza o revenire a pietei de fuziuni si achizitii din Romania, in contextul in care pietele straine isi vor separa aproape complet sursele reale de finantare de baloanele de sapun generate de instrumentele financiare toxice.

“Mai ales in aceasta perioada dificila pe piata de fuziuni si achizitii consideram ca atat cei care doresc sa atraga investitori, cat si potentialii cumparatori, trebuie sa ia in considerare toate aspectele legale si financiare pe care le implica o tranzactie”, a spus Gelu-Titus Maravela, Partner in cadrul Musat & Asociatii.

Musat & Asociatii a finalizat in acest an cumpararea de catre Roche a activelor Top Diagnostic, achizitia pachetului majoritar de actiuni la Bere Azuga de catre SABMiller si a asistat Sanofi Aventis cu privire la lansarea ofertei publice de preluare a Zentiva Romania S.A., pentru o valoare de 17,4 milioane de euro.

„Vom asista in curand la revitalizarea pietei de fuziuni si achizitii in Romania. Primul motiv e acela ca in pietele straine se vor separa aproape complet sursele reale de finantare de baloanele de sapun generate de instrumentele financiare toxice. Al doilea motiv e legat de faptul ca in Romania abia acum criza se manifesta in plenitudinea fortelor ei, iar antreprenorii locali vor simti in curand nevoia stringenta sa atraga capital, coborand asteptarile exagerate uneori in privinta preturilor de vanzare”, a spus Catalin Baiculescu (foto), Co-Managing Partner Musat & Asociatii.

Printre alte tranzactii in care a fost implicata casa de avocatura se numara preluarea de catre ENEL SpA a Electrica Muntenia Sud, asistenta acordata Sider Sipe cu privire la vanzarea pachetului majoritar al Ductil Steel, vanzarea de catre Banca Transilvania a pachetului majoritar la BT Asigurari sau asistenta acordata PPF Investments in legatura cu achizitia Continental Hotels.

Casa de avocatura Musat & Asociatii, fondata de Gheorghe Musat, a inregistrat in anul 2008 o cifra de afaceri de peste 18,5 milioane de euro si un profit de 10 milioane de euro, in crestere cu 30% fata de anul precedent.

Top 10 cele mai active firme de consultanta si case de avocatura in M&A


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Musat & Asociatii continua programul de practica platita