"Inspectorii de munca au constatat ca directorul general si directorul adjunct, doi cetateni olandezi, nu aveau documentele necesare pentru angajare, conform legislatiei romane. Compania a fost sanctionata cu 3.000 de lei, conform articolului 276, alineat 1, litera e din Codul Muncii, care prevede ca primirea la munca a persoanelor fara incheierea unui contract individual de munca constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de cel putin 1.500 de lei pentru fiecare persoana identificata", a declarat directorul coordonator al Inspectoratului Teritorial de Munca Galati, Ionel Petrea, citat de NewsIn.

Directorul general al Santierului Naval Damen din Galati, Kess de Ruiter, se afla aici din toamna lui 2008, iar adjunctul acestuia, Rinus Brugge, din primavara lui 2009.

Compania navala din sudul Moldovei a mai fost sanctionata si anul trecut pentru incalcarea legislatiei privind relatiile de munca. ITM a aplicat atunci o amenda de 66.000 de lei, dupa ce a gasit in santier 44 de ucraineni fara forme legale de angajare.