Conducerea companiei Aquaserv din Tg Mures a anuntat ca firma Dytras Water and Wastewater Technology din Spania a abandonat lucrarile de reabilitarea a statiei de tratare a apei potabile din Targu Mures, lucrari in valoare de 11,2 milioane euro.
Reabilitarea statiei de tratare a apei potabile din Targu Mures este o componenta a Masurii ISPA Targu Mures. Firma spaniola a intarziat finalizarea proiectului, anunta NewsIn.

"Uzina de Apa are un termen depasit in decembrie 2008. Astazi suntem in faza unor penalitati prescrise de contract si posibil ca le vom aplica daca reusim sa finalizam cu acest contractor lucrarile. Se poate pune problema renuntarii la acest contractor intrucat a parasit santierul in vara acestui an. Au avut loc o serie de intalniri, la nivel de minister, la nivel de Aquaserv, inclusiv cu delegatia Comisiei Europene, pentru gasirea unor solutii. Pana la ora actuala, solutiile nu sunt clare, de continuare, insa exista posibilitatea sa reziliem contractul cu acest contractor, la un stadiu fizic de 97% a lucrarilor. Practic Uzina de Apa produce apa pe noua tehnologie, au mai ramas lucrarile de filtrare pe carbune activ", a declarat Torzok Sandor, seful unitatii de implementare a proiectului.

Potrivit acestuia, motivele invocate de spanioli, ca nu li s-a alocat la timp amplasament, nu sunt fondate. Torzok a mai spus ca au decontat firmei 86% din lucrari si Aquaserv ar trebui sa mai dea un milion de euro, insa penalitatile sunt de peste 1,1 milioane de euro.

"Exista niste paliere de mediere, primul inginerul, care este consultantul nostru, apoi arbitrajul, iar apoi instanta. Suntem dupa primul nivel de negocieri, la inginer", a spus Torzsok.

Contractul de lucrari pentru componenta A „Reabilitarea Statiei de tratare a apei potabile” cu Dytras Water and Wastewater Technology din Spania a fost semnat la data de 21 februarie 2005. Reabilitarea statiei de tratare a apei potabile din Targu Mures este doar o componenta a Masurii ISPA Targu Mures, a carei valoarea totala este de 27,9 milioane euro.

Din aceasta suma, 20,9 milioane de euro reprezinta finantare nerambursabila din partea Uniunii Europene prin ISPA, iar restul de 7 milioane euro se acopera din imprumut de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, angajat de AQUASERV si garantat de catre Consiliul Local Targu Mures.

Celelalte componente ale proiectului sunt „Reabilitarea statiei de epurare”, in valoare de 8,5 milioane euro, executata de consortiul Spaans Babcock-Alewijnse din Olanda, „Extinderea sistemului de canalizare si imbunatatirea managementului apelor pluviale”, in valoare de 5,7 milioane de euro executat de Swietelsky Epito Kft Ungaria si o componenta de asistenta tehnica, in valoare de 2,4 milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri