Potrivit martorilor, accidentul a avut loc in conditiile unei revizii programate la instalatiile rafinariei, in jurul orei 13.30, la apropierea schimbului de tura. Un angajat al combinatului si trei salariati ai unui subcontractor efectuau lucrari de intretinere la partea exterioara a unui rezervor, intoxicandu-se in timp ce amplasau o schela.

Trei autospeciale ale Serviciului de Ambulanta si pompieri civili au ajuns de urgenta la fata locului, insa echipele de salvare nu au mai putut face nimic pentru unul dintre muncitori. Alte trei persoane au fost duse de urgenta la Spitalul Judetean.

Potrivit directorului DSP Constanta, Dina Constantin, unul dintre raniti, Dumitru Bodeanu in varsta de 21 ani, din Prahova, este in coma profunda, fiind internat in Sectia reanimare, un alt ranit, Ion Viorel, in varsta de 33 de ani, este ranit usor, iar un alt angajat, Stan Toma, in varsta de 45 de ani, din Navodari, este intoxicat usor cu hidrogen sulfurat si arprezinta traumatisme cranio-faciale acute produse prin cadere.