Conferinta anuala a Agentiilor de Plati din UE va avea loc la Brasov

Agentiile de Plati din statele membre ale Uniunii Europene (UE) se vor intalni in perioada 20-22 octombrie, la Brasov, in cadrul celei de-a 36-a Conferinte "Panta Rhei", unde vor discuta, printre altele, despre implementarea sistemului informatic de gestionare a platilor pe suprafata.
"Conferinta <Panta Rhei> reprezinta o oportunitate pentru schimbul de informatii si de experienta cu Agentiile de Plati din Uniunea Europeana in ceea ce priveste implementarea sistemului informatic de gestionare a platilor pe suprafata”, a declarat directorul general al APIA, Melinda Kerekes, citata de NewsIn.

Potrivit Agentiei, la conferinta "Panta Rhei" vor participa 130 de reprezentanti ai Agentiilor de Plati din tarile membre UE, precum si ai Comisiei Europene si ai Curtii Europene de Conturi.

Conform datelor APIA, conferintele "Panta Rhei" se organizeaza bianual, de obicei in lunile martie - aprilie si octombrie - noiembrie.

Principalele teme aflate pe agenda conferintelor sunt: securitatea sistemelor informatice si modul de implementare a standardelor de securitate internationale, metode de transmisie electronica a cererilor de sprijin, modul de implementare al controalelor prevazute de legislatia europeana, suportul IT pentru controale, optimizarea folosirii resurselor sau arhitectura sistemelor informatice.

"Panta Rhei" este o organizatie a Uniunii Europene, constituita din Agentiile de Plati din statele membre UE, care are domeniul de interes sistemul informatic de gestionare a platilor din agricultura. Secretariatul si conducerea conferintelor sunt asigurate pe perioade de patru ani de catre un stat membru. incepand cu 1 ianuarie 2009, secretariatul este asigurat de Suedia.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri