Parc eolian la Medgidia, investitie de 100 mil. euro

Compania portugheza EDP Renováveis va inaugura la mijlocul anului viitor un parc eolian cu o putere instalata de 90MW, la Medgidia, investitie ce s-ar putea ridica la peste 100 milioane euro, a declarat directorul general al firmei de consultanta Wind Expert, Andreea Vatra.
"Parcul va deveni functional la mijlocul anului viitor. Va cuprinde 30 de turbine achizitionate de la compania daneza Vestas. Constructia parcului eolian a inceput in iulie, acest an. Au deja fundatia facuta, iar turbinele sunt depozitate in tara si in afara tarii", a declarat Andreea Vatra, potrivit NewsIn.

De asemenea, EDP Renováveis mai are in constructie un parc eolian de 138MW, in zona Cernavoda, precum si alte proiecte din surse eoliene de circa 500MW, tot in zona Dobrogei, in stadii mai putin avansate si care vor fi functionale in urmatorii trei ani.

In prezent, costurile pentru constructia unui MW din surse eoliene se ridica la 1,3-1,5 milioane euro.

"Au mai existat si alti investitori care s-au aratat interesati de astfel de proiecte, dar care au renuntat din cauza legislatiei din Romania si a sistemului de certificate verzi. De aceea, se pot pierde investitii de aproape un miliard euro, locuri de munca si infrastructura, din cauza legislatiei", a precizat directorul general al Wind Expert.

Totodata, Andreea Vatra a mentionat faptul ca exista si un proiect de constructie a unor parcuri eoliene pe Marea Neagra, de peste 300MW, care sunt in faza de studii.

Actionarul majoritar al EDP Renováveis este Grupul portughez EDP. Grupul EDP se ocupa cu productia, distributia si furnizarea energiei electrice si a gazelor naturale in Portugalia si Spania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri