Medicii romani au cele mai mici salarii din Uniunea Europeana, 60% dintre acestia dorindu-si sa emigreze in tari care le ofera salarii pornind de la 3.000 de euro.
"Medicii isi doresc sa plece atat din cauza salariilor mici pe care le castiga in tara, dar si din pricina instabilitatii sistemului de la noi si lipsa oportunitatilor de crestere a salariilor in mod consistent pentru viitorul apropiat sau mediu. De pilda, un medic rezident castiga acum 900 de lei, iar pentru 2010 s-a propus un salariu pe noua grila de 1.900 de lei, in conditiile in care, daca ar pleca in afara, ar castiga 3.00 de euro in sus, pe luna", spune Simona Oprea, PR manager la Houston NPA, organizatorul Targului International de Cariere Medicale.

Potrivit unui studiu efectuat de la Colegiul Medicilor din Romania, sase medici din zece isi doresc sa urmeze o cariera in afara tarii, acolo unde li se ofera salarii inzecite fata de cele din Romania. Salariile pentru medicii incepatori pornesc de la 2.000-3.000 de euro si ajung chiar la 12.000 de euro in cazul celor cu experienta bogata.

Targul, organizat de compania romaneasca de promovare Houston NPA, se va desfasura intre 16 si 17 octombrie in Bucuresti, la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” si in Cluj-Napoca, intre 23 si 24 octombrie, la Hotel City Plaza. “Zilele Internationale ale Carierei din industria farmaceutica si medicala” este organizat bianual, incepand din 2007, cu scopul de a atrage mii de profesionisti care doresc sa-si construiasca o cariera medicala in strainatate.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri