Grupul ArcelorMittal negociaza cu AVAS pe marginea reluarii productiei de cocs la Galati prin construirea unei baterii de cocsificare noi, dar decizia finala va fi luata in functie de evolutia pietei, a declarat Thierry Le Gall, CEO ArcelorMittal Galati.
Directorul general al combinatului siderurgic de la Galati a vorbit mai intai despre motivele care au determinat compania sa inchida Cocseriei in luna iunie, optand pentru importul de cocs din Polonia, relateaza NewsIn.

"Am fost nevoiti sa inchidem Uzina CocsoChimica din mai multe motive. Am gasit o solutie de productie competitiva la un cost mai bun si la o calitate mai buna", a afirmat Thierry Le Gall.

Acesta a confirmat faptul ca grupul negociaza in prezent cu Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) pe marginea reluarii productiei de cocs in sudul Moldovei, prin construirea unei baterii de cocsificare noi, si si-a exprimat speranta ca discutiile sa se incheie in urmatoarele luni. Le Gall a spus, insa, ca investitia in construirea unei noi baterii ar fi substantiala si ca un asemenea angajament va fi luat tinand cont mai ales de evolutia pietei otelului.

"Construirea unei baterii de cocsificare costa 150-200 de milioane de euro, in functie de capacitate. Daca piata va creste - si asta este estimarea noastra - atunci probabil va trebui sa investim intr-o baterie noua", a declarat Le Gall.

Recent, AVAS a anuntat ca ArcelorMittal Galati va fi obligat, printr-un act aditional la contractul de privatizare, sa construiasca o baterie de cocsificare noua pana in 2011, sub sanctiunea penalitatilor. "Noi dorim sa continuam sa operam in Romania. Sunt sigur ca si Guvernul vrea sa continuam sa operam in Romania", a fost raspunsul directorului genenal al combinatului ArcelorMittal Galati.

Compania a inchis ultimele trei baterii de cocsificare de la Galati in luna iunie, optand pentru importul de cocs de la o unitate-sora din Polonia. In prezent, in combinat mai lucreaza intre 9.500 si 10.000 de oameni.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri