Grupul energetic E.ON, cu activitati pe piata energiei electrice si a gazelor naturale, ia in considerare posibilitatea de a opera concedieri colective, ca masura aditionala de reorganizare a companiilor. Compania a anuntat in luna septembrie ca va renunta la 2.000 din cei 8.500 de angajati de pe piata locala pana in 2012.
Anuntul grupului, care pe piata locala reuneste fostele companii de gaze naturale si electricitate Distrigaz Nord si Electrica Nord, este o pozitie oficiala referitoare la protestele anuntate pentru saptamana viitoare de reprezentantii sindicatului Univers, ca urmare a deciziei E.ON Romania de a apela la masuri de disponibilizare in acest an.

"Companiile E.ON s-au confruntat cu multe dificultati in ultimii ani, din cauza lipsei liberalizarii efective a pietei si din cauza implementarii incomplete a reglementarilor in vigoare referitoare la preturile finale reglementate. Companiile operationale s-au confruntat cu cheltuieli in crestere si venituri in scadere, la care se adauga si inflatia, costurile mari cu capitalul, scaderea lichiditatilor pe piata, a consumului de energie, precum si recuperarea tot mai dificila a datoriilor", se precizeaza in comunicatul de presa.

In consecinta, grupul german a decis implementarea unor masuri aditionale de reorganizare a companiilor "care, desi bazate pe extinderea programelor de plecare voluntara in toate companiile operationale, nu exclud programe de concedieri colective". Aceste masuri vor fi implementate pana la sfarsitul anului, potrivit comunicatului, care nu mentioneaza insa si ce numar de angajati vor fi trimisi acasa.

E.ON Romania este membra a grupului E.ON din Germania, grup prezent in aproape 30 de tari. E.ON Romania detine participatia majoritara la companiile E.ON Gaz Romania, E.ON Moldova Furnizare, E.ON Gaz Distributie si E.ON Moldova Distributie. Portofoliul grupului numara peste 1,4 milioane de clienti, plasand E.ON printre principalii jucatori de pe piata energetica din Romania.

E.ON Romania va disponibiliza 2.000 de angajati pana in 2012

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri