Producatorul national de gaze Romgaz si-a redus in acest an costurile cu 10%, pe fondul crizei economice, dupa ce la inceputul anului a anuntat investitii de 850 milioane lei, care initial fusesera planificate la un miliard lei, a declarat directorul general adjunct, Lucian Stancu.

Acesta precizeaza ca Romgaz si-a redus cu 10% costurile administrative, dar nu si din cele legate de productie, potrivit NewsIn.

"De asemenea, speram sa incheiem acest an cu rezultate asemanatoare acelora de anul trecut si sa nu avem scaderi. Acum, spre sfarsitul anului, se mai poate recupera din scaderile din primul semestru, ale cifrei de afaceri si ale consumului de gaze naturale al clientilor Romgaz", a precizat directorul general adjunct al Romgaz, Lucian Stancu.

Romgaz a realizat anul trecut o productie de 5,850 miliarde metri cubi gaze, in scadere cu 0,75% fata de productia de gaze din 2007, de 5,894 miliarde mc gaze.

De asemenea, producatorul de gaze a avut in 2008 un profit net de 537,29 milioane lei, in crestere cu 5,44% fata de profitul net realizat in anul anterior si o cifra de afaceri de 3,280 miliarde lei, in crestere cu 0,26%, potrivit datelor transmise de companie in iunie, la solicitarea Agentiei NewsIn.

Actionarul majoritar al Romgaz este Ministerul Economiei, care detine 85,01% din actiuni, iar restul de 14,99% din actiuni apartine Fondului Proprietatea.

Romgaz are ca principal obiect de activitate extractia si inmagazinarea gazelor naturale.

Romgaz produce anual circa o treime din consumul de gaze al tarii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si