"Rosia Montana Gold Corporation S.A. deruleaza in prezent o procedura de majorare de capital social, in conditiile legii. Majorarea capitalului social este o procedura administrativa uzuala, pentru a respecta prevederile legii companiilor comerciale, nr. 31/ 1990, iar in prezent actionarii coopereaza in acest sens", precizeaza compania, conform NewsIn.

De asemenea, directorul general al Gabriel Resources, Keith Hulley, a declarat ca actionarul majoritar RMGC, Gabriel Resources, va continua sa finanteze 100% din costurile de autorizare si dezvoltare a proiectului minier.

Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) este o companie infiintata in anul 1997, in judetul Alba, in care actionari sunt statul roman, prin compania miniera Minvest Deva - cu 19,3 %, Gabriel Resources - cu 80% si alti actionari minoritari - cu 0,7%.

Gabriel Resources este o companie miniera cu sediul in Canada si listata la bursa din Toronto, pana in prezent investind in Romania peste 350 de milioane de dolari prin Rosia Montana Gold Corporation pentru dezvoltarea proiectului minier Rosia Montana.