Marcel Barbut, proprietarul producatorului de materiale de constructii AdePlast, va investi anul viitor doua milioane de euro in masini de colorat vopsele, dupa ce in 2009 a alocat 1,2 milioane de euro pentru achizitionarea unor utilaje similare, precum si a unor autovehicule si echipamente IT.
Compania va ajunge astfel la investitii totale de 30 de milioane de euro, dupa 14 ani de prezenta pe piata locala.

Producatorul de materiale de constructii detine doua fabrici, in Oradea si Ploiesti, cu o capacitate anuala de productie de 700.000 de tone de mortare uscate si 80.000 de tone de vopsele.

Afacerile companiei au stagnat in primele noua luni ale anului, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, in conditiile in care AdePlast a reusit sa recupereze in august si septembrie declinul inregistrat in primele sapte luni ale lui 2008.

AdePlast si-a redus cu 16% personalul in acest an, de la 144 de angajati in martie, la 121 de salariati in prezent.

“Nu a fost vorba de o concediere, ci de o reducere naturala a numarul de angajati, care tine de sezonalitatea vanzarilor. Iarna, din cauza reducerii activitatii, avem nevoie de mai putini oameni”, spune Barbut.

In martie, omul de afaceri declara ca, in varianta optimista, se asteapta la o crestere cu pana la 40% a afacerilor din 2009, varianta pesimista indicand o stagnare a cifrei de afaceri la nivelul lui 2008.

“Avand in vedere evolutia de pana acum a businessului, afacerile companiei din acest an se vor plasa la un nivel similar cu cel din 2008. Pentru 2010 insa, mizez pe o crestere de 8-12% a afacerilor pentru ca vom vinde cel putin de patru ori mai multa vopsea decat in 2009”, afirma Barbut.

In primele noua luni ale anului, compania a vandut vopsea de 0,8 milioane de euro, mizand pe vanzari de 1 milioane de euro la sfarsitul anului.

AdePlast a inregistrat o cifra de afaceri de 34 de milioane de euro.

Principalii competitori ai AdePlast sunt Henkel, Baumit, Dufa, Euro MGA, Baumix si Saint-Gobain Weber.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri