Reprezentantii E.ON Gaz Distributie au declarat ca inregistreaza costuri neacoperite de 77 milioane lei, din cauza ca Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a scazut tarifele de distributie a gazelor naturale.

"Aceste costuri neacoperite sunt ramase din primul trimestru al acestui an, ca urmare a scaderii tarifului de distributie. Pentru tot anul, estimam ca aceste costuri neacoperite ar putea ajunge la 172 milioane lei", au declarat reprezentantii E.ON Gaz Distributie, citati de agentia NewsIn.

Acestia precizeaza totodata ca in prezent compania a trimis documentatie la ANRE privind costurile de furnizare, in urma careia ANRE va decide pretul reglementat al gazelor naturale.

ANRE a decis sa reduca pretul final al gazelor naturale cu 3%, incepand cu 1 mai 2009, si cu 5%, de la 1 iulie.

E.ON Gaz Distributie este membra a Grupului E.ON, activeaza in domeniul industriei gazelor, fiind specializata in distributia gazelor naturale, operarea si intretinerea sistemului de distributie. Compania este unul dintre cei mai importanti distribuitori de gaze naturale din Romania. E.ON Gaz Distributie asigura servicii pentru consumatorii de gaze naturale din peste 1.000 de localitati din 20 de judete, acestia fiind deserviti printr-o retea de distributie de peste 19.000 de kilometri.

Compania provine in urma privatizarii in 2005 a fostului Distrigaz Nord, iar in anul 2007, conform prevederilor europene privind separarea activitatilor de furnizare si distributie a energiei, s-au format E.ON Gaz Romania si E.ON Gaz Distributie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Romgaz cumpara 20% din producatorul grec Gastrade