Contractul semnat intre SC Esentze din Arad, specializata in productia si comertul cu material lemons, si China Railway Materials Import & Export Co. Ltd are o durata de trei ani, conform NewsIn.

„In baza contractului, Esentze va exporta in China, in urmatorii trei ani, traverse din lemn pentru calea ferata in valoare de aproximativ 6 milioane de euro. In plus, discutiile noastre cu partenerii chinezi converg si spre semnarea altor contracte, atat pentru exportul de material lemnos spre China, cat si pentru importul unor produse ale China Railway Materials in Romania si Uniunea Europeana. Relatiile noastre comerciale sunt extrem de importante, intrucat economia Chinei conduce la nivel global eforturile de iesire din recesiune, inregistrand cea mai rapida crestere economica“, a declarat Vasile Pacsa, manager general al companiei Esentze.

China Railway Materials Import & Export Co. Ltd. este una dintre primele 60 de companii din China raportat la cifra de afaceri, a mai mentionat Pacsa. Compania chineza a avut in 2008 o cifra de afaceri de aproximativ 10 miliarde de euro.

SC Esentze din Arad a fost infiintata in anul 2005, fiind o societate cu capital integral privat, avand ca principal obiect de activitate productia si comertul cu traverse pentru cale ferata, normale si speciale, din lemn.

Actionarii Esentze sunt Vasile Pacsa, care detine 95 la suta din actiuni, si Maria Paula-Pacsa cu 5 la suta din actiuni. Potrivit datelor companiei, Esentze a avut, anul trecut, o cifra de afaceri de 2,5 milioane euro.