CNH Petrosani, Hidroelectrica, Electrocentrale Bucuresti, CTE Deva si CET Paroseni au aprobat in cadrul Adunarilor Generale ale Actionarilor (AGA) sa fuzioneze, in vedera infiintarii celei de-a doua mari companii din sectorul energetic, Energetica.
„Sambata a avut loc o intalnire la Ministerul Economiei si totodata AGA a tuturor societatilor care vor fi incluse in cele doua mari companii care vor rezulta in urma reorganizarii sectorului energetic din Romania. Fiecare societate in parte a primit mandat de la ministrul Adriean Videanu sa aprobe fuziunea societatilor in vederea infiintarii Electra si Energetica”, a declarat directorul general al CNH, Constantin Jujan.

In plus, Hidroelectrica a aprobat si divizarea companiei in doua, potrivit NewsIn.

Producatorul de lignit SNLO a aprobat in AGA fuziunea cu cei mai mari producatori de electricitate din tara, Hidroelectrica, Nuclearelectrica si Complexurile Energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova), in vederea formarii Electra, uneia dintre cele doua societati energetice nationale.

Printre pasii care vor urma se numara raportul administratorilor, planul de fuziune, precum si inregistrarea companiilor nou formate la Registrul Comertului.

Presedintele ISPE, Dan Gheorghiu, a declarat in septembrie ca furnizorul si distribuitorul de energie electrica Electrica a fost scos din componenta celor doua mari companii care vor rezulta in urma reorganizarii sectorul energetic, cel putin pana in 2013, pentru a "da o sansa marilor jucatori privati".

De asemenea, producatorul de gaze de stat, Romgaz, care initial trebuia sa intre intr-una din cele doua companii cu termocentrala de la Iernut, dupa ce ar fi preluat-o de la Termoelectrica, nu mai figureaza acum in noua structura propusa de autoritati.

Astfel, in noua varianta propusa, in componenta primei societati vor intra Complexurile Energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova), Nuclearelectrica, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO), si trei sucursale ale Hidroelectrica, SH Valcea, SH Slatina si SH Sibiu.

Cea de-a doua companie va cuprinde Electrocentrale Bucuresti, CTE Deva si CET Paroseni (apartinand Termoelectrica), Portile de Fier si restul sucursalelor Hidroelectrica (adica sucursalele Sebes, Buzau, Targu Jiu, Caransebes, Hateg, Arges, Cluj, Bistrita), Compania Nationala a Huilei (CNH) Petrosani.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
BERD vrea "o felie" de 5-10% din Hidroelectrica la momentul listarii pe bursa
Setari Cookie-uri