Tuca Zbarcea & Asociatii, cea mai mare casa de avocatura din Romania in functie de venituri, a devenit firma de profil cu cel mai mare punctaj din Europa Continentala, conform celui mai recent raport al „Financial Times Innovative Lawyers”, un clasament al celor mai inovative case de avocatura din Europa.
Financial Times a lansat la Londra editia din acest an a raportului „Financial Times Innovative Lawyers”, in prezenta a peste 400 de avocati si consilieri juridici din Europa. Pus sub semnul crizei economice si financiare mondiale care a afectat si profesia juridica, raportul Financial Times „analizeaza un an istoric, in care evenimentele de dupa colapsul Lehman Brothers au schimbat definitiv fata pietei avocaturii de business”.

Editia 2009 a FT Innovative Lawyers a investigat metodele prin care casele de avocatura au contracarat efectele crizei, atat pe plan intern, cat si in relatiile cu clientii.

Pentru al treilea an consecutiv, Romania a fost reprezentata in elita juridica europeana alaturi de nume sonore precum Clifford Chance, Freshfields, Allen & Overy, Eversheds, DLA Piper, Linklaters, Slaughter and May etc.

In baza punctajului ponderat si a celor 288 de puncte obtinute in total, Tuca Zbarcea & Asociatii a intrat pe prima pozitie in clasamentul Firmelor de Avocatura din Europa Continentala. Pe celelalte locuri s-au clasat spaniolii de la Garrigues, italienii de la Portolano Colella Cavallo, irlandezii de la Arthur Cox, spaniolii de la Cuatrecasas, cu scoruri variind intre 18 si 240 de puncte.

Conform analistilor Financial Times, „Tuca Zbarcea & Asociatii din Romania a reactionat rapid, dezvoltand si implementand, inca de la primele semne ale recesiunii globale, un program anti-criza in baza unei strategii coerente”.

De asemenea, in indexul general FT Law 50 al celor mai inovatoare 50 de case de avocatura din intreaga Europa, Tuca Zbarcea & Asociatii ocupa locul al 7-lea, fiind singura firma din Europa de Est inclusa in top 10. Este pentru prima data cand, intr-un clasament international, o societate de avocati din Romania si din Europa de Est figureaza in imediata apropiere a firmelor din Magic Circle.

„Efectele negative ale crizei si adancirea recesiunii globale au determinat regandirea raporturilor in relatiile cu clientii si au creat noi provocari in managementul firmelor de avocatura. La unison, toti jucatorii pietei avocaturii europene au fost nevoiti sa se replieze iar inovatia a jucat un rol important in masurile adoptate de acestia”, a declarat Florentin Tuca, Managing Partner al Tuca Zbarcea & Asociatii.

Conform declaratiilor reprezentantilor Financial Times, au fost analizate 600 de candidaturi iar casele de avocatura cu cele mai bune rezultate au fost incluse in clasamentul FT Law 50 - al celor mai inovatoare 50 de firme din Europa.

Este pentru prima data cand o societate de avocatura din Romania este cotata in top 10 al elitei juridice din Marea Britanie si Europa Continentala si este recunoscuta ca una dintre cele mai inovatoare.

Raportul „Financial Times Innovative Lawyers” reprezinta un studiu aprofundat al inovatiei in mediul juridic, cu precadere in ceea ce priveste: Expertiza Juridica; Serviciile acordate Clientilor; Facturare; Management; Resurse Umane; Legislatie; Guvern.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri