CEU Business School se claseaza pe locul 24, in scadere cu noua pozitii fata de 2008, la egalitate cu Purdue (SUA), Tias (Olanda) si Gisma (Germania), in vreme ce WU se afla pe acelasi loc cu University of Minnesota: Carlson, respectiv 41, in urcare cu 11 pozitii fata de ierarhia din 2008.

De la lansarea sa in Romania, in urma cu trei ani, peste 60 de antreprenori, directori executivi si top manageri de pe piata locala au absolvit cursurile oferite de WU Viena. (Topul celor mai scumpe programe de MBA din Romania)

Participantii la editiile anterioare au provenit in principal din domeniul financiar-bancar, FMGC, consultanta, si IT&C. Media de varsta a cursantilor s-a situat in jurul a 35 de ani, cei mai multi avand o experienta de peste 10 ani pe piata fortei de munca.

Costul programului oferit de WU pe piata locala este de 35.000 de euro, cu 14.000 de euro scump decat cel oferit de CEU Business School. Ambele programe dureaza un an si jumatate si se desfasoara in regim part-time.

Americanii de la Kellogg si chinezii de la Hong Kong UST Business School isi impart pozitia de lider in topul celor mai bune programe de EMBA din lume, potrivit Financial Times.

Pe locul al doilea se afla trei universitatile HEC Paris (Franta), LSE (Marea Britanie) si New York University: Stern (SUA), in vreme ce pozitia a treia este completata de Columbia Business School (SUA) si London Business School (Marea Britanie).

Pe primele locuri in ierarhie se afla mai multe universitati deoarece programele de EMBA sunt desfasurate in parteneriat intre scolile de business.

Programele universitatilor aflate pe pozitia a treia in clasamentul din 2009 s-au aflat pe primul loc si in topul din 2008.

Una din cele mai spectaculoase urcari in clasamentul din 2009 a avut-o americanii de la Duke University: Fuqua, aflati pe locul 10, fata de locul 17 ocupat anul trecut.

Cel mai bine platiti absolventi din lume sunt cei ai programului realizat de Kellog in parteneriat cu Hong Kong UST, cu castiguri totale de peste 345.000 de dolari (230.000 de euro), care includ atat castigurile din 2009, cat si pe cele din anul sau anii anteriori.

Costul celor mai bune programe de EMBA din lume poate depasi 150.000 de dolari (100.000 de euro).

Programele de EMBA sunt cautate de managerii cu experienta si de cei care ocupa pozitii cu un grad ridicat de senioritate, cu experienta semnificativa pe pozitii de conducere.

Ce poate sa-ti ofere un MBA