"Aceasta reprezinta o investitie imensa a companiei noastre pentru a raspunde cerintelor si asteptarilor clientilor sai privind cantitatile necesare de gaze naturale pentru incalzirea locuintelor in sezonul rece", afirma, intr-un comunicat de presa, reprezentantii E.ON.

Potrivit acestora, investitia a fost facuta intrucat, in sezonul rece, consumul de gaze naturale creste foarte mult, peste nivelul volumelor disponibile din productia interna sau externa. 'Astfel, este necesar sa procuram in avans atat din surse interne, cat si din import cantitatea necesara de gaze naturale si, de asemenea, sa o inmagazinam in depozitele subterane", explica oficialii grupului energetic. Cantitatile inmagazinate vor fi extrase din depozite pentru a acoperi varful de consum in perioada de iarna.

Anul trecut, E. ON a facut provizii mai mari, de 750 de milioane de metri cubi de gaze naturale, pentru care a platit 650 de milioane de lei. Oficialii companiei au anuntat atunci ca au trebuit sa apeleze la linii de credit pentru a acoperi costurile de achizitie cu gazele naturale din import intrucat pretul final pentru clientii casnici nu acopereau costurile de achizitie.

E. ON Gaz Romania, parte a grupului energetic german E.ON, activeaza in domeniul industriei gazelor naturale, fiind specializata in furnizarea acestora. Compania asigura furnizarea gazelor naturale pentru clientii din 20 de judete din partea de nord a tarii, din Transilvania, Moldova si Banat, numarul total al clientilor ridicandu-se la peste 1,4 milioane.