Compania Petrom, controlata de Grupul OMV din Austria, va majora de astazi preturile de referinta ale carburantilor, cu 6 bani/litru, ca urmare a evolutiei cotatiilor internationale la produse petroliere, a anuntat compania.
Astfel, benzina Premium fara plumb 10 ppm va costa 3,79 lei/litru, benzina Top Premium fara plumb 99+ va fi 4,16 lei/litru, iar sortimentul de benzina OMV Carrera 95 va costa 3,93 lei, in timp ce litrul de benzina OMV Carrera 100 va fi 4,56 lei.

De asemenea, motorinele Petrom vor fi mai scumpe tot cu 6 bani/litru, de astazi.

Motorina Top Euro Diesel 5 / Top Nordic Diesel va costa 3,74 lei, motorina OMV Sprint Diesel va fi 3,79 lei, in timp ce motorina Euro Diesel 5 va costa 3,58 lei/litru, iar litrul de motorina OMV Alpin Diesel va fi 4,07 lei.

Petrom este cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze, cu activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Marketing, Gaze Naturale si Energie. Petrom exploateaza rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 0,9 miliarde barili echivalent petrol, are o capacitate maxima anuala de rafinare de opt milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania.

Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 269 benzinarii, localizate in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia. In anul 2008, cifra de afaceri a Petrom a fost de 4,552 milioane euro, EBITDA (Venituri Inainte de Dobanzi, Taxe, Deprecieri si Amortizari) a fost de 969 milioane euro.

OMV detine 51,01% din actiunile Petrom. Grupul OMV activeaza in 13 tari din Europa Centrala in domeniile de Rafinare si Marketing si in 17 tari in sase regiuni de baza in domeniul de Explorare si Productie. Ministerul Economiei detine 20,64% din actiunile Petrom, Fondul Proprietatea detine 20,11%, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare 2,03% iar 6,21% apartin actionarilor minoritari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si