Gigantul industrial american General Electric a lansat Healthymagination GE, un fond cu plasamente in actiuni ce va investi 250 de milioane de dolari in companii furnizoare de tehnologii medicale de viitor, inclusiv in firme romanesti.
“Domeniul sanatatii are nevoie de solutii de ultima generatie iar noi trebuie sa cream tehnologii care sa ajute medicii si spitalele sa ofere servicii medicale unui numar cat mai mare de pacienti, la costuri cat mai mici si intr-o calitate cat mai ridicata. GE este capabila sa ofere asistenta companiilor producatoare de tehnologii medicale din lumea intreaga, inclusiv din Romania", a declarat Radu Gorduza-Lupu (foto), strategic manager in cadrul General Electric (GE) Moldova, Bulgaria si Romania.

Aceasta asistenta include finantarea necesara cercetarii si dezvoltarii, precum si expertiza in domeniul investitiilor. "De asemenea, prin intermediul acestui fond punem la dispozitia antreprenorilor oportunitatea de a colabora direct cu un lider global in domeniul tehnologiilor medicale in sectoare de interes comun. Este de o importanta vitala sa sustinem dezvoltarea companiilor care ofera tehnologii si modele de business, avand in vedere ca acestea, odata aliniate strategiilor noastre de afaceri, au potentialul de a modela viitorul serviciilor medicale”, se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de companie.

Fondul va investi la nivel global in companii care detin tehnologii inovatoare de diagnosticare, IT si stiinte ale vietii, aliniate la obiectivele strategice ale initiativei Healthymagination a GE. De asemenea, fondul va sprijini companii furnizoare de servicii medicale care dezvolta modele si servicii comerciale inovatoare si unice, informeaza GE.

Crearea fondului face parte din initiativa Healthymagination a GE de sase miliarde de dolari, un angajament global privind asigurare de servicii medicale superioare cat mai multor oameni la costuri scazute.

Fondul vizeaza trei sectoare principale pentru investitii: diagnosticarea ampla (incluzand imagistica, servicii medicale la domiciliu, monitorizare pacient, diagnostic molecular, patologie, agenti imagistici noi si alte tehnologi pentru diagnosticarea maladiilor), tehnologia informationala privind serviciile medicale (incluzand evidente medicale in format electronic, sisteme informatice clinice, schimburi de informatii privind serviciile medicale si servicii de informatii cu valoare adaugata) si stiinte ale vietii (incluzand instrumente de cercetare si dezvoltare in domeniul produselor biofarmaceutice si celulelor stem si tehnologii pentru producerea de biofarmaceutice si vaccinuri), potrivit informatiilor transmise de companie.

GE Healthcare, divizie a General Electric, este unul dintre liderii mondial ai industriei de echipamente si servicii medicale, cu prezenta si pe piata romaneasca. GE Healthcare Romania s-a infiintat in anul 2000, avand ca actionari doua companii straine: General Electric International Benelux BV, Olanda si General Electric Holdings Luxembourg & CO S.a.r.l., Luxemburg. La nivel global, GE Healthcare are peste 46.000 de angajati ce sprijina specialistii din domeniul serviciilor medicale si pacientii acestora in peste 100 de tari.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri