Cel de-al treizecilea magazin al lantului este situat la subsolul centrului comercial Luceafarul din Bacau si are o suprafata de 1.200 de metri patrati.

"Reteaua noastra extinsa puternic in acest an atinge, chiar inainte de finalul acestuia, 30 de unitati, rezultat al unor contracte strategice pe care le-am semnat cu parteneri pentru Winmarkt, Wini Imobili si, pentru Bacau, cu Luceafarul SA. Faptul ca Minimax atinge un numar de 30 de magazine reprezinta dovada ca si un start-up fara afiliere internationala are potentialul dezvoltarii in baza unui concept unitar pe o piata atat de competitiva cum este cea a retail-ului romanesc", a declarat Rainer Exel (foto), director general sl actionar in cadrul lantului de magazine.

Rainer Exel este cel care a adus acest concept in Romania, in 2001, ca sef al XXL Mega Discount, parte a grupului german Rewe. In 2004, a plecat din cadrul grupului Rewe pentru a infiinta Minimax, un lant de discountere prezent la nivel local.

Noul magazin ofera 1.700 de articole - produse alimentare si nealimentare, precum si marci proprii, produse exclusiv in Romania. Prin deschiderea noului magazin, s-au creat 20 de locuri de munca.

Administratia centrala a companiei se afla la Bucuresti, unde dispune de un depozit de 15.000 de metri patrati pentru deservirea magazinelor din retea. miniMax a mai deschis filiale la Arad, Avrig, Buzau, Braila, Calan, Calarasi, Campulung Muscel, Cernavoda, Cisnadie, Hunedoara, Mangalia, Oltenita, Oravita, Pascani, Pucioasa, Ramnicu Sarat, Rasnov, Sinaia, Slatina (2), Stefanesti, Targoviste, Titu, Turnu Magurele, Urziceni, Tulcea (2), Vaslui, Vulcan si Victoria. Stadiul final al retelei vizeaza deschiderea a peste 100 de magazine.

Cititi un interviu acordat Wall-Street de Rainer Exel, precum si o analiza asupra pietei produselor sub marca privata.