Farmexim solicita insolventa Dornafarm Suceava

Distribuitorul de medicamente Farmexim a solicitat dechiderea procedurii de insolventa impotriva Dornafarm Suceava (DOFA), potrivit unui comunicat remis pietei Rasdaq.
“In termen de 10 zile de la primirea cererii de chemare in judecata societatea Dornafarm trebuie sa recunoasca sau sa conteste existenta starii de insolventa, conform dispozitiilor art. 33 alin. 2 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei”, se arata in comunicat.

Recent, actionarii Dornafarm Suceava (DOFA) au aprobat dublarea capitalului social al companiei prin aport de numerar in valoare de 6,4 milioane lei. Astfel, numarul de actiuni se va majora de la 12,28 milioane la 24,57 milioane actiuni, iar capitalul social va ajunge la 12,28 milioane lei.

Valentin Tarus, actionarul majoritar al Remedia, a anuntat ca fuziunea cu Dornafarm, aprobata de actionarii ambelor companii in cursul acestui an, va fi amanata pentru 2010.

In prezent, Dornafarm are un capital social de 6,14 milioane lei, impartit in 12,28 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,5 lei, iar cel mai mare actionar este Ovidiu Constantin Rabanca, care detine, impreuna cu Hedera Farm, 32,49%. De asemenea, Asimed Bucuresti are o participatie de 25,27% din societate.

Valoarea de piata a companiei este de 4,42 milioane lei (1,03 milioane euro) conform ultimei cotatii de 0,36 lei/actiune.

Citeste si Seful Farmexim: 500 de farmacii sunt in litigiu cu distribuitorii si 100 dintre ele, deja in insolventa


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Un mare retailer reciclează produsele de îngrijire personală și a locuinței
Setari Cookie-uri