Rezultatele afisate de companie au fost influentate negativ si de fluctuatiile monetare, care au redus veniturile nete cu 38 mil. dolari, se arata in raportul financiar al companiei.

“In conditiile in care ne-am confruntat cu provocari in mediul economic european si presiune pe piata americana, suntem multumiti de performanta din trimestrul al treilea. Vom continua sa punem in aplicare planurile financiare si sa dezvoltam portofoliul de branduri. Daca in SUA profitul operational a crescut cu 7% in acest trimestru, in Europa situatia economica dificila din Romania a avut un impact important asupra veniturilor si profitului operational”, spune Robert Pohlad (foto).

Vanzarile inregistrate de companie in Europa au scazut cu 27%, pana la 279 mil. dolari, in special pe fondul instabilitatii cursului valutar. Volumul vanzarilor s-a micsorat cu 9,3% reflectand contextul economic dificil cu care se confrunta pietele emergente, in special Romania.

PepsiAmericas, Inc este cel de-al doilea producator si distribuitor mondial al bauturilor PepsiCo, avand in portofoliu marci foarte cunoscute precum Pepsi, Pepsi Max, Pepsi Light, Mountain Dew, Mirinda, 7up, Lipton Ice Tea si Gatorade. Cu o cifra de afaceri de aproximativ 4,9 miliarde de dolari in 2008, PepsiAmericas are peste 20.000 de angajati in toata lumea si isi desfasoara operatiunile in 33 de unitati de productie si peste 185 de centre de distributie.

PepsiAmericas deserveste o zona importanta a Statelor Unite ale Americii, precum si zona Europa Centrala si de Est, ce include Ucraina, Polonia, Romania, Ungaria, Cehia si Slovacia, si zona Caraibelor.

Compania PepsiAmericas, prezenta in Romania prin Quadrant Amroq Beverages (QAB), este imbuteliatorul autorizat si distribuitorul marcilor Pepsi, Pepsi Max, Pepsi Light, Mountain Dew, Mirinda, 7up, Prigat, Lipton Ice Tea, Gatorade si Roua Muntilor pentru Romania si Republica Moldova.

PepsiAmericas Romania a raportat anul trecut o cifra de afaceri de 744.806.819 lei (202,3 mil. euro), in crestere cu 12,5% fata de 2007, cand compania afisase afaceri de 651.066.417 lei (195,5 mil. euro), potrivit datelor furnizate de Ministerul de Finante.

Compania nu a furnizat informatii despre rezultatele inregistrate in trimestrul al treilea din acest an.

La inceputul lunii septembrie, PepsiAmericas a inaugurat o noua unitate de productie, in judetul Ilfov, proiect ce va atrage pana in anul 2011 investitii totale de 150 mil. dolari.

Coca-Cola: Profit de 1,9 mld.$, in crestere cu 1%