Producatorul francez de medicamente Sanofi-Aventis, care a definitivat recent procesul de integrare a companiei cehe Zentiva (prezenta in Romania prin Sicomed), a raportat in perioada august 2008-august 2009 vanzari pe piata locala de 730 de milioane de lei (190 de milioane de euro) si o cota de piata de 10% ca valoare.

Conform companiei de cercetare a pietei farma Cegedim, vanzarile consolidate din perioada august 2008-august 2009 confirma pozitia de lider a organizatiei combinate din punct de vedere valoric - cu o cota de piata de aproximativ 10%, si in volum de circa 16%. Grupul totalizeaza astfel vanzari de 730 de milioane de lei si aproximativ 77 de milioane de unitati comerciale.

"Dupa preluarea de catre grupul Sanofi-Aventis a companiei Zentiva, in martie 2009, am demarat in Romania un proces complex de armonizare a operatiunilor, resurselor umane si a portofoliului de produse. Rezultatul este o platforma completa de business care ne sustine in atingerea principalului nostru obiectiv, de a raspunde la nevoile pacientilor. Avem marele avantaj al productiei locale si al unei game extinse de produse in zona de OTC-uri (medicamente eliberate fara prescriptie medicala - n. red.)", a declarat Dan Ivan, country manager si presedinte al Consiliului de Administratie in cadrul Zentiva Romania.

Capacitatea anuala de productie a fabricii din Romania este de peste 100 de milioane de cutii. Una din sapte cutii de medicamente distribuite pe plan local este furnizata de Sanofi-Aventis in Romania, potrivit informatiilor companiei.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Zentiva investeste 30 milioane euro in fabrica de productie din Praga