TCE, divizia de transport si curierat a grupului RTC, a realizat in primele trei trimestre ale lui 2009 un rulaj de 13 milioane euro, in crestere cu 18% fata de cele 11 milioane raportate anul trecut.

Din perspectiva numarului total de transporturi, TCE a realizat anul acesta aproximativ 4 milioane de livrari, insumand peste 45.000 de tone de marfa transportata, din care cea mai mare pondere, de 70%, a fost detinuta de colete.

“Anul 2009 a fost un an de grea incercare pentru noi, in care am trecut printr-o adevarata lupta de supravietuire, insa lucrurile incep sa se stabilizeze pe directia dorita”, afirma Sorin Sofian (foto), CEO TCE.

Afirmatia are la baza un indelungat proces de eficientizare a activitatii, de reducere a costurilor si de mentinere sub control a efectelor crizei, aplicat de catre companie de la inceputul acestui an si transpus in masuri de restructurare interna a activitatii, de reorganizare a departamentelor, de eficientizare a resurselor umane si operationale.

Compania a concediat in intervalul decembrie 2008-mai 2009 circa 400 de oameni, ajungand la 1.250 de angajati. In plus, a renuntat la 150 de vehicule, dintr-un total de 600, pentru operationalizarea costurilor.

Pe fondul rezultatelor inregistrate in ultimele luni, a cresterii rulajului si a volumelor transportate si inscrierea lor intr-un trend mentinut ascendent, compania previzioneaza pentru 2010 o perioada de stabilitate si mentinere a rezultatelor inregistrate si a cifrei de afaceri (in conditiile unei estimari privind 2010 de crestere 0% a pietei) si atingerii unui profit net de 4%.

Fan Courier, in cautarea profitului din anii trecuti

“Mizam in continuare pe maturizarea pietei si din perspectiva externalizarii serviciilor de logistica a firmelor care nu au aplicat inca aceasta masura de reducere a costurilor proprii”, a mai spus Sofian.

TCE Logistica opereaza in prezent prin intermediul retelei sale ce cuprinde peste 50 platforme si agentii, cu acoperire completa la nivel national, avand 1.250 angajati si peste 3.500 clienti activi.

Grupul RTC, controlat de omul de afaceri Octavian Radu, cuprinde companii cu activitati in mai multe domenii, precum retail, distributie si productie de produse pentru birou, IT si dezvoltari imobiliare.

TNT alearga dupa marje de profit ca in 2008


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri