Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) doreste reducerea substantiala si eliminarea unor taxe parafiscale. Potrivit unui sondaj realizat de Consiliu in luna septembrie, 41,38% dintre intreprinzatori considera ca taxele si tarifele pentru serviciile prestate de oficiile Registrului Comertului sunt prea mari.

Totodata, 34,48% dintre manageri apreciaza ca fiind nejustificate comisioanele platite din fondul de salarii catre Ministerul Muncii. Taxele pentru primirea autorizatiilor pentru mediu si taxele notariale au fost considerate prea mari sau neadecvate.

Tarifele pentru eliberarea certificatelor si cazierelor fiscale nu sunt agreate de 10,34% dintre intreprinzatori, acestia apreciind ca nu este normal sa se plateasca o taxa pentru a dovedi ca au toate obligatiile fiscale achitate la zi. Doar 2,27% dintre patronii chestionati au opinat ca taxele parafiscale sunt justificate in totalitate.

Presedintele Consiliului, Ovidiu Nicolescu, a propus eliminarea taxelor parafiscale nejustificate si diminuarea celor supradimensionate, dupa o analiza care ar trebui realizata impreuna cu Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Administratiei si Internelor.

Nicolescu a precizat ca in acest moment exista nu mai putin de 196 de obligatii parafiscale in Romania, mentionand ca s-a inregistrat, totusi, un progres fata de anii trecuti, cand erau 225 de taxe si tarife. Presedintele Consilului a semnalat si cateva taxe inacceptabile, cum ar fi taxa pentru utilizarea radioului unde acesta nu exista si taxa pe canal pentru apa pluviala in perioadele de seceta.

CNIPMMR va premia, la sfarsitul acestei luni, microintreprinderile, micile firme, firmele mijlocii si marile companii, in functie de profitul obtinut in 2004. Din clasamentul Consiliului reiese ca microintreprinderile au avut un profit mai ridicat decat micile firme si un profit apropiat de firmele mijlocii. Primele locuri la categoria marilor intreprinderi au fost ocupate de Ispat Sidex, Orange, Mobifon, Mittal Steel Hunedoara, Roman, Lafarge si Metro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri