Compania germana Häfele, activa in sectorul distributiei de feronerie pentru mobilier si usi, a intrat pe piata locala de profil prin achizitia firmei timisorene Minerva Com, cu afaceri de 4,8 milioane de euro in 2008.

Investitiile initiale ale germanilor in Romania se vor ridica, pentru inceput, la trei milioane de euro.

“ Suma anuntata pentru investitii nu include valoarea preluarii Minerva Com de catre Häfele. Investitile initiale vor fi directionate catre achizitia de stocuri, precum si pentru procesul de rebranding”, spune Alexandrul Dozsa, director de marketing al Häfele Romania, subsidiara locala a companiei germane.

Suma de trei milioane de euro va fi dublata in urmatorii doi ani, investitile ulterioare vizand constructia unui nou sediu central si a unui depozit. In parelel, germanii vor investi 25.000-30.000 de euro pentru modernizare celor patru show-room-uri ale fostei Minerva Com din Timisoara, Sibiu, Oradea si Bucuresti.

Ovidiu Toader, fondatorul Minerva Com, va continua sa conduca operatiunile Häfele Romania.

“ In 2009 cifra de afaceri a companiei a firmei va scadea pana la 2,8 milioane de euro. Declinul se datoreaza atat reducerii cererii de pe piata mobilei, cat si problemelor pe care le-am avut si pe care inca le avem cu anumiti furnizori, in sensul recuperarii banilor din piata”, afirma Dozsa.

Häfele Romania are in prezent 40 de angajati, urmand ca numarul salariatilor sa se dubleze pana in 2012.

“Ne propunem o cifra de afaceri de 5 milioane de euro in 2010, suma urmand a fi dublata in 2012. Pentru anul 2011, Häfele Romania isi propune sa devina lider de piata in domeniul feroneriei pentru mobila si sa joace un rol important pe piata feroneriei pentru usi”, mentioneaza Ovidiu Toader, director general Häfele Romania.

Printre clientii companiei se vor numara producatorii de mobila la comanda, arhitectii, cat si branduri ca Elvila.

Häfele Gmbh, fondata in 1923, este unul din liderii mondiali in productia si distributia de feronerie pentru usi si mobilier. Concernul are 34 subisidiare si 4.600 de angajati la nivel mondial.

Cifra de afaceri din 2008 a fost de 840 milioane de euro. Häfele este producator de feronerie prin cele patru fabrici din Germania si este distribuitor pentru alti peste 1.500 de producatori.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Antreprenor innascut se muta in Australia si construieste doua afaceri