Compania Sommering Install, unul din cei mai importanti jucatori de pe piata locala de instalatii, va achizitiona o firma de profil din Cluj, tranzactie estimata la mai putin de un milion de euro.
"Pretul pe care il vom plati pentru achizitionarea firmei din Cluj depinde de contractul pe care vrem sa-l incheiem pentru constructia unui hotel, in valoare de trei milioane de euro, tot in Cluj. Daca nu vom semna contractul de lucrari pentru hotel, tranzactia va fi diferita”, spune Rudolf Sommer (foto), directorul general si proprietarul Sommering Install.

Sommer estimeaza ca negocierile privind cumpararea firmei din Cluj, care are 20 de angajati, se vor finaliza pana la sfarsitul anului.
Decizia Sommering de a achizitiona firma din Cluj face parte din strategia companie de a se extinde in Vestul tarii.

“Am decis sa ne concentram pe zona Ardealului atat datorita dimensiunilor pietei, inca neacoperita suficient, cat si pentru ca am ajuns sa cunoastem destul de bine concurenta din acea parte a tarii”, mentioneaza Sommer.

Anuntul companiei privind o achizitie in zona de Vest a tarii vine dupa ce Sommering a decis sa-si restructureze businessul, sub forma unui grup de firme. Practic, fiecare din activitatile de baza ale Sommering, respectiv productie, executie si proiectare, urmeaza sa fie inglobate in interiorul unei companii de sine statatoare.

Ca parte a strategiei de restructurare, compania a adus un expact, englezul Damian Bettles, si a promovat un altul, turcul Kerim Oktay (foto jos), fiecare ocupand o pozite de managing director.

Britanicul, absolvent de Master of Business Administration (MBA), a fost recrutat de la WSP Group, unul din cele mai importante grupuri de consultanta in constructii la nivel mondial, cu peste 10.000 de angajati si 250 de birouri internationale.

Damian Bettles si-a inceput activitatea din Romania in prima parte a lunii august si coordoneaza divizia de proiectare a companiei.

Kerim Oktay lucreaza in cadrul Sommering din 2007, fiind promovat pe pozitia de managing director de pe functia de project manager. In prezent, Oktay, coordoneaza operatiunile comerciale si de executie ale companiei.

De asemenea, romanul Alex Preoteasca, managing director in cadrul Sommering, raspunde de activitate de productie.

Oktay si Bettles se vor ocupa si de contractele externe pe care le va semna compania.

In vara, compania a participat alaturi de o firma de arhitectura spaniola la licitatia pentru proiectarea aeroporturilor Burga si Varna din Bulgaria, proiect pe care nu l-a castigat insa.

Sommering Install are in vedere, pana la sfarsitul anului, incheierea unui contract de proiectare si executie in Armenia, la Erevan. O alta tara vizata de companie este si Albania.

La sfarsitul lunii aprilie, directorul general al companie anunta ca renunta la intentia de a intra ca executant in Kazahstan si Dubai, doua din pietele pe care dorea sa patrunda in 2009, dar mentiona ca doreste sa obtina un contract extern pana la finele anului.

Cel mai important contract semnat de companie in acest an a fost pentru proiectarea proiectului de birouri Lakeview, din zona Barbu Vacarescu.

“Pana la sfarsitul anului, contractul va ajunge la o valoare de circa 7,5 milioane de euro”, afirma Sommer.

Compania, care a inregistrat o cifra de afaceri de 25 de milioane de euro in 2008, mizeaza pe o reducere cu 20% a businessului in 2009.

“2010 va fi mult mai greu atat pentru piata de profil, cat si pentru constructii, in general, pentru ca nu sunt proiecte. In 2009 s-a lucrat la proiectele incepute in 2008, iar in 2010 nu vor mai fi lucrari, pentru ca nu se mai construieste”, spune Sommer.

Compania are o fabrica de tubulaturi in Tunari (judetul Ilfov), desfasurata pe o suprafata de circa 2.000 de metri patrati, cu o capacitate de productie anuala de 500.000 mp. de tubulatura rectactangurala, care a suportat pana in prezent investitii de circa trei milioane de euro.

Sommering Install, infiintata in 1995, asigura servicii integrate de proiectare, executie si service/mentenanta in domeniul instalatiilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
H&M începe să producă măști de protecție
Setari Cookie-uri