Grupul de firme Interagro, cu activitati in industria chimica si in agricultura, a finalizat investitia in prima rafinarie de bioetanol din sud-estul Europei, valoarea totala a acesteia ridicandu-se la 100 de milioane de euro.

"Investitia este facuta din fondurile proprii ale companiei, iar in cadrul rafinariei au fost create 350 de locuri de munca", informeaza reprezentantii companiei.

Bioetanolul, DDGS-ul (faina de porumb), uleiul comestibil si celelalte produse obtinute de rafinarie vor fi destinate atat pietei, cat si cele externe, cele mai vizate fiind in acest sens tarile din zona limitrofa, precum Bulgaria.

Grupul Interagro, controlat de omul de afaceri Ioan Niculae, detine combinatele Amonil Slobozia, Nitroporos Fagaras, Viromet Victoria, Sofert Amurco Bacau, Azochim Savinesti si Donawchem Turnu Magurele. Compania a fost infiintata in anul 1994 si are ca domenii de activitate cultura cerealelor si a plantelor tehnice, dar si comertul exterior, precum exportul de ingrasaminte chimice pentru agricultura.

Pentru sfarsitul de an, grupul se asteapta la o cifra de afaceri de circa 700 de milioane de euro, in scadere cu 30% fata de anul precedent, pe fondul scaderii pretului ingrasamintelor chimice la nivel mondial, potrivit NewsIn. Ioan Niculae are o avere estimata la peste un miliard de euro, potrivit topurilor Capital si Forbes.

Cititi si Concedieri soc la Interagro: Niculae da afara 5.500 de angajati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Rompetrol Rafinare face o noua investitie la rafinaria Vega Ploiesti