Cel mai mare producator de energie electrica din tara, Hidroelectrica, a semnat cu doua banci pentru imprumuturi de circa 50 milioane euro, din care unul se ridica la 30 milioane euro, iar celalalt are o valoare de 80 milioane lei (circa 18,6 mil. euro - n.r.), a declarat Mihai David.

"Nu va putem spune inca despre ce banci este vorba, pentru ca suntem in negocieri cu alte patru banci pentru restul banilor pe care vrem sa-i imprumutam pana la 300 milioane de euro. Avem nevoie de cash flow. Acest lucru este important mai ales acum in perioada de criza. Acesti bani ne permit accelerare ritmului de punere in functiune a hidrocentralelor", a precizat directorul general al companie, Mihai David citat de NewsIn.

Directorul general al Hidroelectrica spune ca in acest mod compania isi restructureaza creditele pe termen scurt. Mihai David a anuntat in urma cu cateva luni ca negociaza cu mai multe banci pentru imprumuturi totale de 300 milioane de euro, necesare pentru investuitii.

Mihai David a participat joi la punerea in functiune a hidrocentralei de la Ipotesti, echipata cu patru grupuri hidroenergetice si cu o putere instalata de 57 MW, a carei retehnologizare a costat aproximativ 65 milioane de euro. Fiecare grup al hidrocentralei are o putere de 14,25 MW.
Lucrarile au fost incredintate unui consortiu format din companiile Voith-Siemens si VaTech Andritz.

Hidroelectrica este cel mai mare si cel mai ieftin producator de energie electrica din Romania. Compania a acoperit anul trecut 26% din productia de energie electrica a tarii si foloseste ca sursa regenerabila de energie apa. Compania este detinuta de statul roman, prin Ministerul Economiei, si are peste 5.000 angajati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
George Scripcaru, primarul Brasovului, a fost RETINUT