Un incendiu de proportii a izbucnit aseara la rafinaria Petromidia din Navodari, iar pana acum a facut trei victime, dintre care doi morti si un ranit grav.

Un muncitor ranit se afla in stare grava la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta, scrie 9am, care citeaza NewsIn.

Incendiul a izbucnit aseara, in jurul orei 23.00, la o instalatie de granulare polipropilena, aflata in revizie. In instalatie, potrivit reprezentantilor companiei, se aflau mai multe tone de pudra de polipropilena. Nu se cunosc motivele izbucnirii acestuia, insa mai multe anchete vor fi declansate in cursul zilei de astazi pentru a stabili circumstantele producerii acestuia.

"Instalatia se afla in faza de repornire, dupa o revizie. Se adunasera in buncar aproape 10 tone de polimer pudra", a declarat Felicia Andrei, reprezentant Petromidia. Conducerea rafinariei considera ca totul a pornit de la o greseala comisa de unul dintre muncitori. "Nu se stie ce operatie au facut cei trei in acel moment ca a avut loc acest incendiu. In mod sigur a fost vorba despre o greseala. O greseala umana", a precizat Dumitru Neculai, director general Rompetrol, sectia Petrochimie.

Pompierii ISU Dobrogea au reusit stingerea incendului in aceasta dimineata, in jurul orei 3.00. "Interventia a fost destul de dificila avand in vedere ca turnul de racire al granulelor, prafului de polietilena are o inaltime de aproape 40 de metri", a afirmat colonel Traian Oprea, sef ISU Dobrogea.

Potrivit medicilor de la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta, starea muncitorului ranit, in varsta de 30 de ani, este stabila. "Un barbat in stare foarte grava cu arsuri pe 50% din suprafata corpului. Acum este stabilizat", a declarat Florian Stoian, purtator de cuvant la Spitalul Judetean Constanta.

Acesta este cel de-al doilea incident petrecut la Petromidia in mai putin de o luna. Pe 17 octombrie, un muncitor si-a pierdut viata, iar alte trei persoane au suferit intoxicatii, in urma unui accident de munca petrecut in sectia Desulfurare Gaze (DGRS). Potrivit Rompetrol, din primele date, se pare ca o echipa formata din patru muncitori, trei angajati ai unei companii subcontractante si un angajat al rafinariei realizau in baza unui permis de lucru o lucrare pregatitoare pentru revizia unui echipament. Potrivit martorilor, accidentul a avut loc in conditiile unei revizii programate la instalatiile rafinariei, in jurul orei 13.30, la apropierea schimbului de tura. Cei patru s-au intoxicat in timp ce amplasau o schela la partea exterioara a unui rezervor. Echipele de salvare nu au mai putut face nimic pentru unul dintre muncitori. Ceilalti trei au fost internati la Spitalul Judetean Constanta. Accidentul de munca este anchetat de procurori si de angajati ai Inspectoratului Teritorial de Munca.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Incendiu la un tren de calatori