Grupul francez Lafarge, unul din cei mai importanti jucatori de pe piata mondiala a cimentului, a inregistrat o scadere cu 34,4% a vanzarilor de pe piata locala in primele noua luni ale anului, comparativ cu aceeasi perioada a lui 2008, se arata in raportul financiar trimestrial al grupului.

Francezii estimeaza o scadere in volum cu 28-30% a pietei locale de ciment in 2009, in conditiile in care previziunile pentru Europa Centrala si de Est indica o reducere de 22-24%.

Dintre tarile din Europa Centrala si de Est in care este prezent grupul Lafarge, Romania este piata cu cele mai slabe rezultate in ceea ce priveste vanzarile din primele noua luni ale anului, urmata de Rusia (-24,2%), Serbia (-23,3%) si Polonia (-14%).

In primele sase luni ale anului, grupul Lafarge inregistra o scadere de 39,7% a vanzarilor de pe piata locala, in conditiile in care Lafarge Ciment a realizat afaceri de 370 milioane de euro in 2008 si o marja neta de profit de 44,2%, fiind una din cele mai profitabile companii din economie

Alaturi de HeidelbergCement si Holcim, Lafarge controleaza piata romaneasca de ciment.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Topul celor mai mari producatori de ciment in 2016, un an dificil