"Ca urmare a crizei economice, Upetrom 1 Mai Ploiesti a hotarat disponibilizarea unui numar de 600 de salariati pana la sfarsitul acestui an. Aceasta decizie a fost luata cu acordul sindicatelor. Persoanele disponibilizate vor primi plati compensatorii, in conformitate cu prevederile contractului colectiv de munca. In urma disponibilizarilor, Upetrom 1 Mai Ploiesti va ramane cu aproximativ 1.600 de salariati", a precizat Radu Petrescu, citat de NewsIn.

Acesta a afirmat ca, din cauza crizei economice mondiale, care a afectat si industria de petrol si gaze, societatea s-a confruntat cu o lipsa de comenzi, dar si cu intarzieri in onorarea platilor de la clienti.

"In incercarea de a pastra cat mai multe locuri de munca, Upetrom 1 Mai a fost obligata in ultimele luni, sa trimita in somaj tehnic aproximativ 800 de salariati. Acestia au fost platiti cu 85 % din salariu", a adaugat purtatorul de cuvant al grupului Upetrom.

Upetrom 1 Mai este membra a grupului Upetrom si este producator de echipament petrolier si instalatii pentru industria de petrol si gaze. Upetrom Group are activitati in domeniul forajului marin si terestru, productiei de echipament petrolier si in turism.