Autoritatile in Romania ar trebuie sa manifeste o precautie ridicata in ceea ce priveste achizitia tipului de vaccin pandemic destinat vaccinarii copiilor, dupa ce Polonia a refuzat vaccinul unui anumit producator, acelasi cu cel ofertat Romaniei, spune Ion Bazac, ministru al Sanatatii in Guvernul Boc.
"Ministerul Sanatatii (MS) si Guvernul ar trebui sa reanalizeze achizitia vaccinului in conditiile in care premierul polonez a refuzat ca guvernul sa isi asume prin contract, la cererea producatorului, responsabilitatea pentru efectele adverse ale vaccinului. Este inacceptabil ca raspunderea pentru eventualele neajunsuri sau efecte adverse ale vaccinului sa fie asumate politic, de guverne si nu de catre producator", se mentioneaza in comunicatul luare de pozitie emis de fostul ministru.

Decizia de a cumpara 500.000 de doze pentru copii ramane justificata si laudabila doar daca vaccinul de import va fi disponibil mai repede decat cel produs de catre Institutul Cantacuzino, adauga Ion Bazac (foto), in prezent membru PSD.

Ca raspuns, MS a emis un comunicat de presa in care precizeaza ca vaccinul a fost respins de Polonia din cauza unor termeni contractuali.
"Vaccinul pe care Ministerului Sanatatii intentioneaza sa il achizitioneze pentru imunizarea copiilor cu varste cuprinse intre 6 luni si 6 ani are toate aprobarile de calitate, siguranta si eficacitate de la autoritatea competenta europeana- EMEA (Agentia Europeana a Medicamentului)", sustin reprezentantii ministerului.

"Prezenta de astazi a premierului Emil Boc in cadrul Comitetului de Gripa MS nu a adus mai multa coordonare in eforturile de limitare a imbolnavirilor cu AH1N1. MS inca nu a comunicat metodologia de vaccinare: unde, cand si cum se face exact vaccinarea categoriilor din serviciile esentiale, cand si in ce conditii se face vaccinul sezonier si cand cel pandemic, cum se face vaccinarea in zonele in care este deficit de medici vaccinatori si ce masuri trebuie luate pentru a asigura resursele necesare", explica Bazac.

In prezent, 352 de pacienti primesc tratament specific pentru gripa noua in Romania, totalul cazurilor de imbolnavire confirmate ajungand la 907, potrivit celui mai recent raport al MS.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri