Protestul angajatilor de la metrou va continua si astazi, in intervalul orar 14.00-16.00, dupa ce ieri nu au reusit sa discute cu nimeni la Guvern despre incheierea unui nou contract colectiv de munca si aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pe 2009, a declarat Ion Radoi.
"Guvernul mimeaza dialogul cu sindicalistii de la Metrorex. La o jumatate de ora dupa ce am intrat in cladire (sediul Guvernului - n.r.) a venit si secretarul de stat in Ministerul Muncii, Valentin Mocanu, care a participat si luni la conciliere, insa nu am discutat si nu am rezolvat nimic. Am depus o adresa, a treia din aceasta luna, in care informam ca la 1 noiembrie a expirat contractul colectiv de munca. Vom continua pichetarea miercuri intre orele 14.00-16.00, mutand ora programata deoarece miercuri are loc sedinta de Guvern care incepe la ora 15.00. Poate asa, guvernantii ne vor baga in seama", a precizat presedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ion Radoi.

Aproximativ 200 de angajati au protestat in fata sediului Guvernului, nemultumiti ca la 1 noiembrie contractul colectiv de munca a expirat si ca bugetul de venituri si cheltuieli pe 2009 nu a fost inca aprobat, amenintand cu greva generala pe 17 noiembrie.

Presedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ion Radoi, a declarat, citat de NewsIn, ca va solicita o majorare de salariu cu aproximativ 20% in cadrul noului contract colectiv de munca.

Ultima majorarea salariala a angajatilor Metrorex a fost de 23%, in noiembrie 2008. Radoi a precizat ca salariul mediu al unui angajat de la Metrorex se incadreaza in medie la 1.500-1.600 lei.

"Greva generala va avea loc pe 17 noiembrie, si se vor bloca toate trenurile de metrou pana la ora 16.00", a precizat presedintele USLM.

De asemenea, salariatii Metrorex vor declansa joi, 12 noiembrie, greva de avertisment intre orele 4.00-6.00, iar traficul va fi perturbat in acest interval orar.

Potrivit USLM, in 2009 numarul calatorilor s-a dublat, de la 300.000 pe zi in 2008, la 650.000 pe zi anul acesta.

De asemenea, s-a redus frecventa de circulatie a trenurilor de la cinci la trei minute si s-au dat patru statii in exploatare, fara angajarea altor salariati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Mecanicii de reparatii de la metrou iau in considerare intrarea in greva
Setari Cookie-uri