Curtea de Apel Bucuresti a respins astazi, in prima instanta, cererea PCC SE, actionar minoritar la Oltchim, de suspendare a deciziei Comitetului Interministerial de Finantari, Garantii si Asigurari de aprobare a acordarii de catre EximBank a unei garantii de stat catre combinatul de la Ramnicu-Valcea in valoare de aproape 50 de milioane de euro.
"Decizia nu priveste fondul cauzei, ci numai exceptiile procedurale referitoare la faptul ca actul atacat nu a fost inca emis [...] Recursul declarat astazi de PCC va fi judecat de Inalta Curte de Casatie si Justitie, care are competenta privind decizia finala in acest caz. PCC asteapta cu interes si incredere decizia instantei supreme in privinta recursului formulat", se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de PCC SE.

Oficialii companiei au explicat ca avand in vedere ca exista elemente clare care arata ca Oltchim este o firma aflata in dificultate si ca aceste greutati au existat si inainte de 1 iulie 2008, PCC SE considera ca garantia de stat care urmeaza sa fie emisa de EximBank nu poate cadea sub incidenta cadrului de lucru temporar si prin urmare reprezinta ajutor de stat, care trebuie notificat Comisiei Europene inainte de implementare.

In acest sens, Comisia Europeana a deschis o investigatie pe data de 15 septembrie, despre care oficialii PCC SE cred ca este “un pas important si necesar pentru stabilirea atat a procedurilor legale, cat si a celor mai bune solutii pentru reabilitarea si dezvoltarea Oltchim”.

PCC, cu sediul in Duisburg, Germania, detine 12,1% din actiunile Oltchim, restul fiind controlate de Ministerul Economiei - 54,7%, si 33% - de alti actionari. Grupul PCC SE are, la nivel international, 8.000 de angajati si activitati in industria chimica, energetica si in logistica.

PCC si Ministerul Economiei continua seria schimburilor de replici acide

Martie 2009
PCC SE: Oltchim risca sa intre in faliment din cauza pierderilor
PCC, interesat sa preia mai mult de jumatate din actiunile Oltchim
PCC cere o investigatie a UE in cazul conversiei datoriilor in actiuni
August 2009
Oltchim nu vrea sa cumpere si Arpechim
Octombrie 2009
PCC SE: Arpechim este o gaura neagra
Doi fosti administratori din partea PCC SE, actionati in raspundere de actionarii Oltchim
PCC SE cere interzicerea garantiei EximBank de 50 mil. euro catre Oltchim
Noiembrie
PCC SE: Planul de investitii din 2005-2007 a dus combinatul la dezastru
PCC SE: Oltchim are nevoie de o viziune noua, nu de solutiile anilor '60
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri