Noua clinica, rezultatul initiative a unui grup de patru investitori privati, are o suprafata de 500 de metri patrati si cuprinde doua cabinete, o sala de tratament, o sectie de radioterapie si cinci rezeve.

Centrul clinic HIFU Terramed Conformal este o initiativa a unui grup de patru investitori privati, printre care si Centrul medical Bio Terra Med, care vine cu o experienta de noua ani in sistemul medical privat din Romania.

Metoda, o premiera pentru piata serviciilor medicale private, asigura tratarea formatiunilor tumorale benigne sau maligne localizate in: ficat, rinichi, pancreas, os, san, uter, sfera ORL, prostata, muschi si in tesutul adipos.

“Centrul Clinic HIFU Terramed Conformal a aparut dintr-o nevoie reala existenta pe piata serviciilor medicale din Romania. Vorbim, de fapt, de inexistenta, pana acum, a unui astfel de serviciu care sa amelioreze calitatea vietii pacientilor bolnavi de cancer si sa trateze diverse tipuri de tumori”, a declarat Nicolae Verga (foto), directorul centrului proaspat-deschis in zona Mihai Bravu din Capitala.

Valoarea echipamentelor, furnizate de Radiusmed, este de peste 80.000 de euro. Desi o premiera in Romania, HIFU este folosita cu succes de peste 15 ani in state din Europa, Asia si America.

Romania este cea de-a patra tara din Comunitatea Europeana unde functioneaza un astfel de aparat si unde se practica ablatia prin hipertermie conformationala cu ultrasunete, informeaza compania.