Instanta de judecata a Tribunalului Bucuresti (TB) a admis cererea Amo Prodpress de deschidere a procedurii insolventei pentru S.C. Network Press Concept (fosta Rodipet), se arata intr-un comunicat remis de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).
"In afara de aceasta cerere, pe rolul instantelor de judecata se mai afla si alte solicitari de deschidere a procedurii insolventei, printre care se numara: RAAPPS, Media Sport Grup, Anutul de la A la Z, Adevarul Holding, Bront Magdalena, Ziua si SRI, impreuna cu Rilogos SRL, Riviera Media Grup SRL si S.C. Editor BL 49 SRL", se precizeaza in comunicatul AVAS.

De asemenea, conform AVAS, conducerea Network Press Concept a fost notificata, in cursul zilei de 17 noiembrie, de catre Activ Lichidator Ipurl privind deschiderea procedurii insolventei si numirea acestei societati ca administrator judiciar, potrivit NewsIn.

"In conformitate cu prevederile Legii 85/2006 privind insolventa, cu modificarile si completarile ulterioare, administratorul judiciar numit de catre instanta, in urma analizei situatiei din cadrul S.C Network Press Concept S.A., va decide soarta societatii, impreuna cu Adunarea Creditorilor. AVAS a intrat cu drepturi depline in societate doar la data de 28 octombrie 2009, cand a avut loc Adunarea Generala a Actionarilor societatii in urma careia a fost numit Consiliul de Administratie si, ulterior, directorul general al companiei", se arata in comunicatul Autoritatii.

In plus, in comunicatul AVAS se mai arata ca de la data deschiderii procedurii insolventei se suspenda toate actiunile judiciare sau extrajudiciare pentru realizarea creantelor asupra debitorului sau bunurilor sale.

Datele AVAS mai arata ca Instanta a stabilit ca, la data convocarii primei Adunari a Creditorilor, care va fi prezidata de catre administratorul judiciar, se vor lua in discutie raportul intocmit de administratorul judiciar, prin care se va propune fie continuarea perioadei de observatie a societatii in cadrul procedurii generale, fie trecerea in faliment prin procedura simplificata a Legii 85/2006. De asemenea, se va discuta si alegerea unui comitet al creditorilor.

Totodata, la adunarea creditorilor vor putea participa si doi reprezentati ai salariatilor S.C Network Press Concept S.A, iar Adunarea Generala a Actionarilor societatii va desemna un administrator special care sa-i reprezinte interesele.

Potrivit AVAS, in functie de continutul raportului, administratorul judiciar va putea elabora un plan de reorganizare a societatii.
De asemenea, administratorul judiciar are obligatia sa identifice cauzele si imprejurarile care au dus la aparitia starii de insolventa, cu mentionarea persoanelor care ar putea fi trase la raspundere, conform legii, si sa denunte sau sa mentina contractele incheiate de debitorul S.C Network Press Concept S.A., inclusiv actele incheiate in frauda creditorilor. In plus, acesta este obligat sa realizeze tabelul creditorilor societatii si sa inventarieze si conserve patrimoniul societatii debitoare.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri