Cinema City Cotroceni cuprinde 21 de sali de cinematograf standard si trei sali VIP. Ecranul, cu o inaltime de 26 de metri si o latime de 37 de metri, are o forma curbata astfel incat sa cuprinda vederea periferica a spectatorilor. Efectele 3D sunt posibile datorita peliculei de film speciale, de 70mm, dubla fata de pelicula folosita in mod normal la proiectiile cinematografice din salile obisnuite.

Megaplexul mai aduce in Romania trei sali Samsung VIP, care sunt dotate cu fotolii din piele si ofera bufet gratuit nelimitat. De asemenea, in cadrul Cinema City Cotroceni vor fi disponibile 4234 de locuri si vor rula aproximativ 30 de filme lunar.

Preturile unui bilet pentru vizionarea unui film traditional incep de la 15 lei, in timp ce pentru unul in format 3D si IMAX sunt de aproximativ 32 lei. Pentru salile VIP preturile variaza intre 50 si 68 de lei. De asemenea, reprezentantii cinematografului au anuntat ca vor exista si reduceri pentru elevi, studenti si pensionari.

Investitia totala a complexului din cadrul celui mai mare mall din Romania s-a ridicat la aproximativ 10 milioane dolari, iar directorul executiv a declarat ca se asteapta ca aceasta suma sa fie amortizata in mai mult de cinci ani, in functie de succesul pe care il va avea.