Transportatorul national de gaze Transgaz va moderniza statia de import gaze naturale de la Mediesu Aurit, prin investitii de aproximativ 1,75 milioane lei, lucrari ce vor fi finalizate in februarie 2010, potrivit datelor transmise NewsIn.

"La statia de masurare a gazelor (SMG) Mediesu Aurit, se vor executa lucrari de modernizare a sistemelor de masurare gaze si a instalatiei de odorizare, vor fi inlocuiti robinetii sertar cu robineti sferici si se va monta o gara de lansare godevil in vederea godevilarii Hust-Mediesu Aurit", potrivit reprezentantilor companiei.

De asemenea, Transgaz a finalizat in acest an modernizarea statiilor de masurare a gazelor Isaccea si Negru Voda, prin investitii de aproximativ 3,5 milioane euro, ce au inceput in 2002. Aceste modernizari au constat mai ales in implementarea unor sisteme moderne electronice de determinare a cantitatilor de gaze naturale pentru a inlocui sistemele mecanice, avand ca scop cresterea preciziei de masurare a cantitatilor de gaze naturale transportate.

Romania importa gaze din Rusia, prin Ucraina, prin doua statii, de la Isaccea si Mediesu Aurit, iar prin statia de la Negru Voda sunt exportate gazele in tarile balcanice (acele cantitati de gaze importate de exemplu de Bulgaria, Turcia din Rusia si care doar tranziteaza Romania).

Transportatorul national de gaze Transgaz este detinut de statul roman: Ministerul Economiei detine 73,5% din capitalul social al Transgaz, iar Fondul Proprietatea aproximativ 15%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Seful Transgaz a mintit (si el) in CV